„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Pricegore újjáélesztett egy brutalista 1960-as évekbeli londoni polgári házat

A Pricegore építészeti stúdió felújított egy modernista városi házat a londoni Chelsea-ben, és a négyemeletes házat modern, három hálószobás otthonná alakította át.

Pricegore célja a meglévő otthon felújítása nagyvonalú és rugalmas lakóterek kialakításával, miközben tiszteletben tartotta az épület brutalista eszméit a kitett anyagok bevonásával.

A helyszín történetének vizsgálata során a stúdió felfedezte az egykori viktoriánus otthonok mély alapjait a jelenlegi városi ház szerkezete alatt. A feltárás eredményeképpen egy részben föld alatti földszint került kialakításra, amely a század közepén brazil modernista otthonokat idézett fel beton támfalak, konyhai munkalapok és ablakpárkányok megjelenítésével.

Mind a földszinten, mind az első emeleten a nappalit padlótól a mennyezetig érő üvegezett válaszfalak díszítették, amelyek a magas füvek és növények zöld küszöbére néznek. Minden hálószobát úgy alakítottak ki, hogy a környező lombkoronafákra nézzenek, beleértve a hozzáillő pár második emeleti hálószobát és a harmadik emeleti, nyitott terű fő lakosztályt.

A Pricegore a textúrát és a tónust részesítette előnyben az anyagválasztás során. A semleges, lágy színű lámpatesteket választotta a törtfehér falakhoz, az újrahasznosított fához és a cementpadlóhoz. Feltárták és mésszel lemosták a meglévő betonlapokat, míg a betongerendákat homokfúvással nyers és kavicsos megjelenést kölcsönöztek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ablakok arányait elválasztó oszlopokkal és leengedett küszöbökkel finoman módosították. A karcsú alumínium ablakprofilokat szintén az 1960-as évek eredeti kereteinek felidézésére választották. A lépcső felett automatizált tetőablakot vezettek be, hogy természetes fényt vonzanak a belső térbe, és passzív hűsítő hatást keltsenek a nyárra.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb