„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Hayhurst and Co. alacsony energiaigényű otthont tervezett, mint “otthoni méretű üvegház”

A helyi Hayhurst and Co. építészeti stúdió az egykor a londoni területen található üvegházak nyomán bambusztültetéssel bővítette a polikarbonát paravánok mögé egy londoni családi ház homlokzatát.

A Green House névre keresztelt Hayhurst and Co. az alacsony költségű, alacsony energiaigényű ház példájaként hozta létre az otthont, keresztre laminált fa (CLT) szerkezettel, valamint burkolatként és padlóburkolatként használt újrahasznosított anyagokkal.

A 2000-es években épült két téglaház között található Green House egy kihasználatlan területen épült a tottenhami Clyde Circus természetvédelmi területén, ahol korábban gyümölcsösök, üvegházak és piaci kertek voltak. A Hayhurst és Co. szerint az otthon fosszilis tüzelőanyag-mentes, levegős hőszivattyú biztosítja a fűtést, a tetőn pedig napelemek termelnek áramot.

Az otthon közepén található átrium természetes fényt enged be a belső térbe, és természetesen hűti a házat a szellőzőrendszerrel. Az otthon déli fekvésű homlokzatát polikarbonát paravánok borítják, mögé bambusz ültetett, utalva az egykor a területen álló üvegházakra, és természetes fényt szűrve be az otthonba.

Újrahasznosított mezőgazdasági tetőfedő lemezek borították a hátsó kiemelkedést, amely a kertre támaszkodik. A Hayhurst and Co. újrahasznosított beton szellőblokkokat is használt kültéri burkoláshoz, és újrahasznosított parafagumit a belső padlókon, hogy az 550 000 GBP költségvetésen belül maradjon.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinti közösségi terek egyterűek, a nappali a ház előtt, az étkező a központi átrium alatt, a konyha pedig a hátsó kertre nyílik. Az átriumot beborító akusztikus függöny elhúzható, így az étkező mindkét oldalon elválasztható a konyhától és a nappalitól. A CLT szerkezetet a negatív szénlábnyom miatt választották ki, és szabadon hagyták, hogy meleget és textúrát adjon a belső térnek, míg az otthon egyszerű téglatestét a költség- és energiahatékonyság érdekében tervezték.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb