„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Cascina House: egy 19.századi tanyaépületből lett napfényes otthon a Jonathan Tuckey Design által

A Jonathan Tuckey Design felújított egy történelmi 19. századi tanyát az észak-olaszországi Piemonte régióban, és a terebélyes domboldali együttest tapintható, napfényes otthonná és kreatív stúdióvá alakította egy prominens divattervező és természettudós számára.

A projekt egyszerű vágyat fogalmazott meg; hogy újra felfedezzük az ingatlan agrárlelkét és kapcsolatot teremtsünk a gyönyörű környező tájjal. A Jonathan Tuckey Design, a meglévő épületek újrahasznosításának szakértője az 1990-es évek felújításából származó modern beavatkozás rétegeit hámozta vissza, hogy visszaállítsa az épület szeszélyes karakterét, és új, fenntartható rendszerek hozzáadásával korszerűsítse a hőburkolatot.

A Cascina House három eredeti kő-térfogatból áll; emeletén egy kétszintes parasztház, egy nagy szénapadlásos pajta, és egy összekötő zárt híd az emeleten. A vidéki ingatlan korábban kis ablakokkal rendelkezett, ami nagyon sötét belső teret eredményezett, ami kevéssé kapcsolódik a külvilághoz.

A Jonathan Tuckey Design átirányította a tervet azáltal, hogy a közösségi tereket és a konyhát délkeletre helyezte át; egy kilátás, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a hullámzó vidékre, és egy békés reggeli kávéélményt biztosít, amely központi szerepet játszik az ügyfelek tájékoztatójában. Az új nyílások megnyitásával és a meglévő ablakok megnagyobbításával az ügyfelek immár otthonukból élvezhetik a keretezett kilátást, és egész nap élvezhetik a lágyan változó fényt.

Hatékony bejárati csarnok fogadja a lakókat. Azáltal, hogy a meglévő lépcsőt 90 fokkal elfordította az első emeletre, és megemelte az első emeleti szintet és felszabadította a szerves keringést a föld és az első emelet között. Ezek az elegáns és egyszerű beállítások a csendes luxus érzetét kelti a Cascina House szövetében és térbeli elrendezésében. A vendégek leléphetnek a lesüllyesztett földszintre, amely észak felé ágazik egy új otthoni gyógyfürdőhöz és szaunához, amely eredeti boltíves téglamennyezet alatt található, vagy délre egy lakótérhez, étkezőhöz és csendes konyhához, ahonnan a szabadban lehet bejutni.

Az emeleten három, saját fürdőszobával rendelkező hálószoba található a tervtől délre és keletre, hogy a messzire mutató kilátást megörökítsék. A fő hálószobában átjárható gardróbok találhatók, valamint hozzáférés a fa és acél erkélyre, amely a lakosztály hosszában átível. Mint minden hálószobában, a saját fürdőszobákban is megkülönböztetett fa és kő található. A részletek, köztük a tejfehér csempék, a kör alakú tükrök és a sárgaréz fali lámpák, a külső árnyalatokat ünneplik, amelyek áthatolnak a belső térben, és csiszolt kíséretet kínálnak a ház fürdőszobáinak faragott tömör márványmosdóihoz.

Ügyelve arra, hogy a modern korlátok ne veszélyeztessék az ingatlan jellegét, a hagyományos téglafalú „gelosia” álcázza az egykori pajta és parasztház közötti áthidaló teret. A téglából készült szellő mögött található egy folyosó, amely a felső emeleti szénapadlóhoz vezet, egy fényes stúdióhoz, ahonnan a fák tetejére és az Alpokra nyílik kilátás.

A londoni székhelyű építészeti cég megőrizte az eredeti rácsos tetőszerkezetet, amely a becslések szerint 200 éves működést követően gazdag patinával rendelkezik. A ház hőteljesítményének javítása érdekében a Jonathan Tuckey Design új úszótetőt helyezett be az eredeti gerendák fölé. Az új tető erősen szigetelt, helyi gesztenyefa lemezekkel burkolt, amely finoman szórja szét a fényt az egész stúdióban, behúzva az új oromzati ablakokon keresztül. A Cascina House újonnan továbbfejlesztett termikus burkolatán túl a földi hőszivattyú megújuló energiaforrást biztosít a hőnek, dupla üvegezéssel és javított szigeteléssel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az építészek kézműves megközelítése és erősen kontextuális anyaghasználata a földszinti belső terek Cocciopesto padlójában is megnyilvánul. A rómaiak által kifejlesztett ősi technika, a Cocciopesto mészből és homokból áll, amelyeket más zúzott töredékekkel tarkítanak – jelen esetben a meglévő terrakotta tetőcserepek zúzott töredékeivel –, és szilárd, borsos padlóburkolatot eredményez, amely megköti a régit az újjal. A Luserna-kő, a helyi gesztenyefa, a mészvakolat és a tégla meleg, természetes textúrái szintén mindenütt jelennek meg, rögzítve a helyén a házat.

A Cascina House teljes külső homlokzatát mészkőből mosott kőfalak jellemzik, amelyek a szezonális változások során kifinomultnak és rusztikusnak tűnnek. A szilárdság érzése mutatkozik meg ebből a részletből, mintha a házat szándékosan a környező hegyvidéki tájból faragták volna ki, amelyet az otthon főbejáratához vezető leereszkedés tovább fokoz, amelyet testreszabott fa redőnyök, beton áthidalók és vasrácsok kereteznek.

A táj hasonlóan kiemelkedő szerepet játszik családi ház új identitásának sikerében. A Jonathan Tuckey Design időt töltött az ingatlan terebélyes, lejtős kertjeinek elrendezésének megszervezésével is. A vonalas, száraz helyi kőtámfalak szobrászati kiállítása füves teraszok sorát állítja be, natív tervezéssel, összhangban az ügyfél azon törekvésével, hogy a környező táj nagy részét újjáélesítse. A római romokra emlékeztető falak egy karcsú úszómedencét is álcáznak, és egy szabadtéri konyhát és teraszt határoznak meg a helyszíntől nyugatra.

Az elkészült helyreállítás a Jonathan Tuckey Design szakértelmét jelzi az eredeti szerkezetek megtartása terén, miközben a kortárs beavatkozás fenntartható módszereit alkalmazza. A Cascina House a megreformált elegancia szentélyét kínálja, amely mély tiszteleten alapul, hogy visszaadja egykori bukolikus örökségét.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb