napi hírmorzsák

A Pelli Clarke & Partners Mexikóváros legmagasabb felhőkarcolóját építette meg

Az amerikai Pelli Clarke & Partners építészstúdió befejezte a Mitikah felhőkarcolót, amely mostantól Mexikóváros legmagasabb felhőkarcolója.

A Mitikah egy 267 méter magas felhőkarcoló a mexikói főváros Benito Jaurez negyedében, amely egy vegyes használatú tornyokat és bevásárlóközpontokat magában foglaló komplexumban helyezkedik el.

A Coyoacán történelmi városrész közelében épült szimmetrikus, üveggel burkolt torony egy olyan városi szövetből emelkedik ki, amely egylakásos házakból és alacsony épületekből áll, így a Mitikah messze a legmagasabb építmény a környéken.

A Pelli Clarke & Partners szerint a toronynak egyszerre kellett viszonyulnia a kilométerekkel arrébb, az Avenida Reforma sugárúton álló felhőkarcolók csoportjához, valamint a várost minden oldalról körülvevő drámai hegyekhez. Annak érdekében, hogy a 62 emeletes torony jobban összekapcsolódjon a környező területtel, egy sor előtetőt építettek be, hogy fokozatos bejáratot hozzanak létre.

“Megőriztük a Churubusco szakaszos bejárati előtetőket, és az ég és a föld kapcsolatát hangsúlyoztuk azáltal, hogy egy égbolt fókuszpontot hoztunk létre, amelynek a torony északi és déli oldalán egy bevágásig tartó végpontja van” – mondta a stúdió. “A Torre Mitikah a ‘ventana al infinito’ [ablak a végtelenbe], amely kielégíti az emberi igényt, hogy az ég felé nyúljon. A torony egy mérföldkő, egy hito [mérföldkő], amely ezt a kapcsolatot biztosítja”.

A tornyot eredetileg 2007-ben rendelték meg a területre vonatkozó masterplan részeként, amelyet szintén a Pelli Clarke & Partners vezetett. A tornyot azonban 2015-ben egy új fejlesztő szerezte meg, és a mesterterv teljesen megváltozott.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


A végső elrendezésben a komplexum alapterülete csökkentett, amely néhány kisebb magasépületet tartalmaz, amelyek a földszinten kapcsolódnak a Mitikah-hoz. A Pelli Clarke & Partnersnek sikerült megtartania az eredeti mesterterv egy olyan aspektusát is, amely egy szomszédos utca föld alá süllyesztését tartalmazta a gyalogosfolyosó bővítése érdekében.

Magát a felhőkarcolót Bart Sullivan amerikai mérnökkel közösen tervezték, egyszerű sziluettel és ovális formájú burkolattal. A tulajdonosok változása miatt a tervnek idővel változnia kellett. A belső programban a kitett ipari anyagok meleg anyagokkal keverednek. Egy fehér napfényes előtető vezeti be a lakókat egy átriumos térbe, ahol egy drámai, fával burkolt csigalépcső található.

A Mitikah 2022 szeptemberében nyitotta meg kapuit, és ezzel a város legmagasabb felhőkarcolójaként lekörözte az LBR&A Architectos Torre Reforma épületét. Bár a Mitikah a legmagasabb Mexikóvárosban, az országban csak a negyedik legmagasabb; a Torres Obispado Torre 1 Monterreyben a legmagasabb a maga 305 méterével.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb