napi hírmorzsák

Frank Lloyd Wright meg nem megépült épületeit mutatják be a rendersorozatok

David Romero spanyol építész kiadott egy sor renderelést, amelyek Frank Lloyd Wright világhírű amerikai építész meg nem épült projektjeit ábrázolják, köztük egy mérföld magas felhőkarcolót és a Tahoe-tó nyári kolónia úszó kabinjait.

A képek Wright meg nem épített munkáiból tartalmaznak egy válogatást, amelyet a neves építész 70 éves pályafutása során készített rajzaiból gyűjtöttek össze. David Romero meg nem épült projektek tervei és lebontott projektek fotói alapján dolgozott, és színes vizualizációkat készített Wright műveinek belső és külső megjelenítéséről.

The Lake Tahoe Summer Colony

Wright a 20. század egyik leghíresebb építésze és a modernizmus korai képviselője volt az Egyesült Államokban. Hagyatékát és különböző építmények, köztük lakó- és polgári épületek terveit a Frank Lloyd Wright Alapítvány őrzi.

Romero hozzáfért a tervekhez, és olyan modellező szoftvereket, mint az AutoCAD, használt a képek rendereléséhez, amelyeket aztán a 3dsMAX-ban részletekkel töltött ki.

A tervek azonban nem számolnak be konkrét részletekről vagy színezésekről, így Romerónak az épített munkák, valamint az építészközösség véleményének kikérésével kellett spekulálnia a tervezési döntéseket.

“Minden esetben van fontos előzetes dokumentációs munka, ennek ellenére még a létező épületek esetében is mindig van némi tere a spekulációnak” – mondta Romero. “Ezekben az esetekben általában más, valóban létező Wright-épületeket veszek referenciaként, és megvitatom a Wright-művek szakértőivel.”

Gordon Strong Automobile Objective

A tervek között szerepel a Gordon Strong Automobile Objective, egy amerikai üzletember által 1925-ben megrendelt planetárium és étterem, valamint a National Life Insurance épülete és a Crystal Heights.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

National Life Insurance

Romero az épületeket természetes környezetbe helyezte, még bokrokat is hozzáadva, és a képek nappal és éjszaka is mutatják az építményeket, előírva, hogy a mesterséges és a természetes fény hogyan hatott volna az épület megjelenésére.

Broadacre City

A közelmúltban Romero elkezdte modellezni Wright néhány nagyobb léptékű projektjét, köztük a Broadacre City utópisztikus fejlesztését, valamint az Illinois – vagy Sky City – a mérföld magas felhőkarcolót, amelyet az építész Chicagóba tervezett. A renderelések a legendás felhőkarcolót egyszínű monolitként ábrázolják a Michigan-tó partján. A terv megelőzte a mai szupermagas felhőkarcolókat, és azt spekulálta, hogy a teherbíró acél technológiai fejlődésével mi minden lehetséges.

Romero elmondta, hogy projektje “érzelmi” kötődésből, valamint abból a vágyból fakadt, hogy gyakorolja a modellezést és tanuljon Wright munkásságából, és nem feltétlenül az a célja, hogy a projektek a jövőben megvalósuljanak.

“Ez egy módja annak, hogy jobban megértsük őket és tanuljunk belőlük, bár számomra, és azt hiszem, Wright munkásságának sok rajongója számára érzelmi ok is van, mivel nagyon izgalmas így látni őket” – mondta Romero.

Arizona Capitol

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb