„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A nyilvános terek átalakítása művészettel: izgalmas interjú Antonio Tonnal

Hogyan adhatunk új értelmet a lepusztult köztereknek? Élénk színek, geometrikus minták és közösségi együttműködés. Így lehetne jellemezni Antonio Ton Rio de Janeiro-i művész megközelítését.

Az utcán tapasztalt interakciókból merít ihletet, és párbeszédet folytat a helyi közösségekkel, munkái túlmutatnak a sportpályák és gördeszkaparkok újjáélesztésén. Antonio Ton bemutatja, hogy a művészet hogyan segíti elő a gyülekezési és szabadidős terek létrehozását. Beszélgettünk vele, hogy elmélyedjünk művészi folyamatában és felfedezzük, milyen eredményeket kínálnak festményei.

Antonio Ton a Sónacorreria városi művészeti kollektíva képviselője, Rio de Janeiróban él és dolgozik. A PUC-Rio-ban vizuális kommunikációból diplomázott művész különböző technikákat, nyelveket és médiumokat fedez fel a városban, a természetben és a spiritualitásban szerzett tapasztalatai alapján. Vásznak, falak, sportpályák és más felületek adnak otthont geometriáknak, szimmetriáknak és formai eredményeknek, amelyek az etika és a technika összehangolására törekszenek.

Az ArchDaily építészeti magazin írója, Victor Delaqua készített interjút a művésszel, melyet az alábbiakban olvashat.

K: Milyen fontosak a közterek azokban a közösségekben, ahol Ön dolgozik, és milyen hatással van ezeknek a tereknek az átalakítása?

Antonio Ton: “A közösségeken belüli közterek művészet általi átalakítása rendkívül jelentős. A színek megváltoztatják a hely hangulatát, felkelti az érdeklődést, növeli az önbecsülést, és elősegíti a lakosok és a művészet közötti egyedülálló cserét. A lakosok jobban belekapcsolódnak az általuk lakott terekbe. Érzik az összetartozás érzését.”

Az Ön munkái elsősorban geometrikus formáival és választott színeivel tűnnek ki. Honnan származnak az inspirációid, és hogyan ülteted át őket a gyakorlatba?

Antonio Ton: Az inspirációm a természetből és a városképből származik, jelentős hatással van rám a design is. Minden projekt egy sajátos folyamatot von maga után; minden tér más színt és formát igényel. A geometria szerepet játszik a helyszín építészetével való harmonizálásban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hogyan bontakozik ki a közösségekkel való együttműködés folyamata az Ön munkájában?

Antonio Ton: Az ideális forgatókönyv öt hivatásos festő bevonásával valósul meg, így én az általános koordinációra és az utolsó simításokra koncentrálhatok. A festés általában három napig tart, és további egy napot vesz igénybe a gyanta felhordása. Volt már azonban, hogy 40 önkéntessel mindössze öt óra alatt festettem meg egy udvart; különböző forgatókönyvek léteznek. Az egyik olyan pálya, ahol jelentős időt töltöttem festéssel, Santo Amaróban volt, ahol egy hétig kellett dolgozni, napi több mint 12 órát, és több ember segített a folyamatban.”

Mi a sport szerepe a városi terekben?

Antonio Ton: A sporttevékenységek elfoglalják a városi tereket, a festészet pedig fokozza a sportélményt. A sport és a művészet összefonódik, elősegítve a közösséget, a cserét és a fejlődést. Nemcsak az egészséget és a jólétet biztosítják, hanem társadalmi-nevelési szerepet is betöltenek.”

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb