„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A ‘Nowhere’ téglaport használt egy felújított ház vakolására

Az indiai építészeti stúdió Nowhere felújított egy Mayalogili nevű házat Hyderabadban, és a projekt során keletkezett tégla- és márványporból készült durva vörösesbarna vakolattal vonta be.

A külvárosi negyedben található “régi, átláthatatlan, nehéz, kopott épület” felújításával a Nowhere igyekezett helyreállítani a belső és a környező kertek közötti kapcsolatot. A stúdió a tégla- és márványpor mellett a helyszínről származó növényeket és talajt is felhasznált olyan tapintható belső felületek kialakítására, amelyek “beszövik a táj anyagiságát”.

A Mayalogili projekt a telek közepén helyezkedik el, előtte egy parkoló, és egy kert veszi körül egy kis tóval. Sehol sem csupaszították vissza az épületet a szerkezetére, és egy kis, visszanyert téglával és kővel kirakott udvart alakítottak ki a közepén, amelyre a ház összecsukható faajtókon keresztül nyílik.

A földszinten egy nappali és egy iroda néz erre az udvarra, felette pedig egy nagy lépcsősor veszi körül, amely összeköti az otthon hálószobáit. A Mayalogili tetején egy kis pavilonszerű tér található, teljes egészében vékony, áttetsző márványpanelekkel. A redőnyök falai kinyithatók, hogy a tájra és a szomszédos, fürdőszobát tartalmazó bambusz szerkezetre nézzenek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az utcára néző Mayalogili zártabb homlokzattal rendelkezik, a vakolt külső nyílásokkal stratégiailag elhelyezve a magánélet megőrzése érdekében. Annak érdekében, hogy texturált hangulatot teremtsen otthonában, a Nowhere ezt a vakolat külső felületét a felújítási munkálatok során keletkezett porral, részben helyi téglaégető kemencékből származó porral készítette. A belső terek esetében hasonló megközelítést alkalmaztak, a tereket különféle vakolatokkal készítették el, amelyek a helyszínről származó anyagokból készültek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb