„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Norm Architects japán templomokra hivatkozik a svédországi nyaralóban

A dán Norm Architects stúdió gasztroturisták számára létrehozott egy nyaralót egy régi farmon Svédországban, hét fából készült villát helyezve el egy tó körül, és üvegfolyosókkal erősítve a “környezettel való kapcsolatokat”.

A Sjöparken projetket a környékre látogató gasztroturisták számának növekedése miatt tervezték, miután a farmot Svédország egyik legnagyobb pezsgőtermelőjévé alakították át, Michelin-csillagos étteremmel. A Norm Architects tervei egy tó körül helyezkednek el, és egy “lebegő” falura hasonlítanak, amely az északi és a hagyományos japán építészetből merít.

A villákhoz üvegfolyosókon keresztül lehet eljutni, amelyek célja a vízzel való kapcsolat maximalizálása, kifejezetten a “japán templomokból és kertekből merítve, ahol a szentélyhez való közeledés színpadias” – mondta a stúdió.

A szállodai szobák közötti fedett közlekedőfolyosóként szolgáló folyosók összekötik a rendszert, és zavartalan kilátást biztosítanak a tóra. A tó mesterséges, betontömbök köré töltötték fel, amelyek tetején az egyes épületeket megemelték, hogy azt az illúziót keltsék, mintha a villák lebegnének. Mindegyik villa a tó felszíne alá rejtett saját medencének ad otthont, amelyhez a fő hálószobába és a társalgóba vezető fából készült teraszról lehet hozzáférni.

A lakosztályokban kőből készült fürdőszobák és a vízparton egy fából készült szauna is található, amelynek kályhája a padlóba van süllyesztve. A magánélet iránti igényt a fény és a környező természettel való kapcsolat maximalizálásának vágyával egyensúlyozva a vendégszobákban mindenütt fa nyílászárókat és rácsokat használtak, amelyek megszűrik a napfényt és a vízről visszaverődő fényt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az üvegfolyosókon a faoszlopokat is a magánélet védelmét szem előtt tartva tervezték, a stúdió úgy manipulálta a mélységüket, hogy a vendégek ne lássanak be a szomszédos szobákba, miközben a térben mozognak. Belül a szállodai szobákat meleg anyagokkal és kivitelezéssel tervezték, beleértve a tölgyfa burkolatot, a puha bútorokat és a kerámia darabokat.

A Sjöparken zöldfelületekkel és zöldtetőkkel egészül ki, amelyek célja, hogy vizuálisan lágyítsák a fejlesztést, és segítsék, hogy az idővel beleolvadjon a környezetbe. A szőlőültetvények és villák megtekintése közben a helyszínre látogatók élvezhetik a szintén a Norm Architects által tervezett Michelin-csillagos éttermet.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb