„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Nielsen Schuh Architects tűzálló házat tervezett egy tűzvészben leégett ház helyére a kaliforniai borvidéken

Időjárásálló acéllemezek borítják a House for a New Beginning projektet, amelyet az amerikai Nielsen Schuh Architects stúdió tervezett egy házaspár számára, akiknek eredeti otthonát egy futótűz pusztította el.

A Sonoma megyei Santa Rosától északra fekvő dombokon található házat olyan ügyfelek számára tervezték, akik elvesztették korábbi otthonukat a 2017-es Tubbs Fire-ben, amely több mint 14 569 hektáron égett le, és pusztította a bortermelő régiót.

Amikor a pár nekilátott az újjáépítésnek a korábbi otthonuk közelében, egy új, 3,9 hektáros ingatlanon egy nagy, fehér stukkóház volt, bőséges úszómedencével, amelyet mind megtizedelt a tűz. Az épület egy lapos földsáv tetején pihent, és az alatta lévő völgyre nézett. Az építészek egy egyszintes házat terveztek, amely vízszintesen húzódik végig a telken, és ferde tetőkkel rendelkezik.

Mivel a tűzállóság az irányadó szempont, a csapat nem éghető anyagokat – időjárásálló acélt és követ – választott az otthon külsejének. A csapat ügyelt arra, hogy elkerülje a szellőzőnyílásokat és nyílásokat, amelyek lehetővé tették, hogy a tűz beférkőzhessen a szerkezetbe.

Az északi fekvésű homlokzaton széles kocsibeálló és átlátszatlan felületek találhatók, amelyek elrejtik a ház mögötti panorámát. Az elülső homlokzat kialakítása a tűzvédelmet is segíti. Az L-alakú alaprajzú, 233 négyzetméteres épület három fő részből áll.

A központi térfogat a közösségi tereket, valamint az előcsarnokot és a sárszobát tartalmazza. Ehhez a kötethez csatlakozik egy szárny két hálószobával és két fürdőszobával, amelyek egy részben szögletes folyosó mentén helyezkednek el. A ház másik oldalán van egy második szárny, ez a különálló, és az elsődleges hálószobás lakosztályt tartalmazza.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hátul a házat teraszok szegélyezik, és az újjáépített úszómedence körül veszik körül, amely “helyszíni szükségvízforrásként” működik. A tetőkinyúlások napsütéses napokon árnyékolják a kültéri területet, esős napokon pedig menedéket nyújtanak.

A projekt számos fenntartható funkcióval rendelkezik, beleértve a nagy teljesítményű üvegezést és szigetelést, amely meghaladja Kalifornia szigorú energiakövetelményeit. Fotovoltaikus energiát termelnek az otthonok számára, az extra energiát pedig egy akkumulátor tárolja. A napelemek melegítik a házban és a medencében használt vizet, és szürkevizes rendszert alakítottak ki, amely segíti a táj öntözését.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb