„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SOM szupermagas felhőkarcolókat tervez, amelyek energiát termelnek és tárolnak

A SOM nemzetközi cég az Energy Vault energiatároló vállalattal együttműködve négy sematikus fenntartható energiatároló rendszert tervez, beleértve a technológia szupermagas felhőkarcolókba történő integrálását.

A SOM négy lehetséges rendszeren dolgozott az Energy Vault G-Vault gravitációs alapú tárolási megoldásaihoz. Két terv magas épületekbe integrálható, a másik pedig egy tájra terítve. Az EVu, EVc, EVy és EV0 elnevezésű sémák mindegyike gravitációs energiatároló rendszert (GESS) használ, amelyek a gravitációs erő segítségével termelnek elektromosságot egy súly emelésével, majd leejtésével.

Mind az EVu, amely egy torony kialakítású, mind az EVy, amely egy természetes tájba van beépítve, szilárd súlyokat használ, míg a második EVc torony és az EVo vízenergiát használ. Az EVu egy látványtervének magas, karcsú szerkezete városi táj fölé tornyosul. Belső technológiája súlyrendszert használ, amely csigán keresztül felfelé mozog alacsony energiaigény esetén, és leesik, amikor a környező elektromos hálózatból nagyobb az energiatermelési igény.

A rendszert úgy tervezték, hogy áramot termeljen magának az épületnek, valamint a szomszédos építményeknek. A csapat szerint ez felgyorsítja a szén-dioxid-megtérülést is, vagy ellensúlyozza az átlagosnál gyorsabban kibocsátott építési folyamatokat.

Alternatív megoldásként a hengeres EVc rendszer egy “moduláris vízalapú rendszert” használ energiaforrásként, és a csapat szerint ez az első, amely ezt teszi. Hengeres kialakítása optimalizálja a tornyot a szél és a szeizmikus események elleni védelem érdekében.

Mind az EVu-t, mind az EVc-t úgy tervezték, hogy vegyes lakossági programokat tartsanak. Az EVy és az EV0 egy tájon vannak elosztva, a rendszer egyik része alacsonyabb, a másik magasabb szinten. Itt a vizet és a súlyokat a magasabb szinten tárolják, amíg energiára nincs szükség, és mindkettő lefelé áramlik, hogy áramot termeljen.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az EVy látványtervei több dokkolót mutat, amelyek súlyokat tartalmaznak egy völgy alján és tetején sorakozva. A kábelek függőlegesen futnak közöttük, és a folyamat során oda-vissza vezetik a súlyokat.

Az EV0 vízenergiát használ elektromos áram előállítására, ahol a vizet „Water Tree”-hüvelyekben tárolják, amelyek előre gyártott, alacsony költségű “szövethajók”, amelyek alternatívát jelentenek a gyakrabban használt betoninfrastruktúra helyett.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb