„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Natural Material Studio bioműanyagból készítette egy otthon teljes belső terét

A 3 Days of Design részeként a dán Natural Material Studio futurisztikus, kövületmentes otthonbelsőt hozott létre, ahol a függönyöktől a kanapéig minden elem ugyanabból a bioműanyagból készült.

A White Utopia a Natural Material Studio eddigi legambiciózusabb installációja, amely a stúdió Procel bioműanyagát adaptálja, hogy masszív, működő bútordarabokat képezzen három külön helyiségben – egy étkezőben, egy nappaliban és egy hálószobában gardróbbal.

A kiállítás egy olyan jövőt képzel el, ahol otthonaink teljes egészében ehhez hasonló bioanyagok felhasználásával készülnek, amelyekből vég nélkül újra lehet készíteni új termékeket, és életük végén a háztáji komposztálható, nem pedig szemétlerakóba kerül.

A Natural Material Studio eredetileg rugalmas biotextíliaként fejlesztette ki a Procel-t, amelyet a ruháktól a függönyökig minden formára használtak. De a közelmúltban a stúdió kísérletezni kezdett receptjének adaptálásával, hogy teljes teherhordó bútordarabokat hozzanak létre. A fő összetevő egy specifikus – bár nem nyilvános – természetes fehérje, amely a stúdióalapító Bonnie Hvillum szerint akár növényekből, akár állatokból származhat.

A Procel elkészítéséhez ezt a természetes fehérjét kis mennyiségű krétával keverik össze az erő érdekében, és egy növényi olajokból készült természetes lágyítóval a rugalmasság érdekében. Különböző adagokban kombinálva és különböző formákba öntve ezzel a keverékkel nem csak a White Utopia-ban található textil térelválasztókat, hanem egy teljes biohab kanapét a nappaliba, székeket az étkezőbe és egy óriási platformágyat készítettek a látogatók számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Natural Material Studio merevebb darabokat is tudott készíteni, köztük egy étkezőasztalt, amelyet eredetileg egyszerű téglalapnak öntöttek, de száradáskor szervesebb formára deformálódott. A bútorgyártók, köztük az Isomi és a Natuzzi, már elkezdtek kísérletezni a természetes latex használatával a hagyományos poliuretán kárpithab helyett, mivel a műanyag nehezen újrahasznosítható, és mérgező vegyszereket tartalmaz.

Hvillum azzal érvel, hogy a Procel egy másik ígéretes alternatívát kínálhat, mivel végtelenül újraönthető új termékekké, vagy egyszerűen eltemethető a kertben, ahol egy hónapon belül lebomlik. Az anyag már bejárta a valós világot olyan ügyfelekkel, mint Calvin Klein és a koppenhágai ÅBEN étterem. Egy spanyol luxusdivatházzal is készül az együttműködés, annak ellenére, hogy a márka fáradt az állati eredetű fehérjék használatában.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb