napi hírmorzsák

A „Nano” lakókocsi visszaviszi az apró ház mozgalmat a gyökereihez

Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt, amikor Jay Shafer és a Tumbleweed Tiny House Company először népszerűsítették az apró ház mozgalmat az interneten, a mikroházak többsége, nevükhöz hűen, csupán 3-6 méter hosszú volt. Az évek során azonban tovább és tovább terjesztették a „kicsi” fogalmát, amely miatt némelyek szerint napjaink mini otthonai elveszítették valódi értéküket.

A francia Baluchon Építészeti Stúdió „Nano” házterve túlkerekedve napjaink nagyságrendjét, egy kifejezetten apró- apró, mégis rendkívül funkcionális ház. A méretét tekintve közelebb áll egy átalakított kemping-kisteherautóhoz, mint a mai piac szokásos mobil házaihoz. Olyan, mintha valaki egy 2010-es apró házat egy még kisebb csomagba tömörített volna, amelyet bármely személygépjármű mögött vontathatunk.

A fa burkolat és a valódi ablakok, egy hagyományos lakóhely érzetét keltik, annak ellenére, hogy az egész mindössze 3,3 méter hosszú, és 2,3 méter széles.

Természetesen ennél a méretnél csak a leghűségesebb solo minimalista képes teljes időbeosztásban élni. A Baluchon egy olyan ügyfél számára készítette a projektet, aki egy hordozható, mobil otthoni bázist akart a hétvégi halászati ​​utaihoz. Az okos elrendezésnek és a nagyszerű anyagválasztéknak köszönhetően a Nano sokkal nagyobbnak tűnik valódi méreténél, és szinte teljes otthoni kényelmet kínál.

Amikor belépsz az ajtón, az első dolog, amit látsz, egy beépített padszerű kanapé, alul tárolókkal ellátva, világoskékkel kárpitozva. A bal falon, a kör alakú ablak alatt egy hosszú asztal található, amely két ember számára tökéletes, és amely munka- és étkezés céljából egyaránt használható. A falon található két tárolószekrény további helyet kínál a személyes tárgyak tárolására.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A kanapé mozgatható lécei lehetővé teszik az alatta lévő tárolótér kihúzását, egy teljes méretű, kétszemélyes ágyként átalakulva. Ennél még lenyűgözőbb, hogy a tervezőknek sikerült egy külön hálószobát is beépíteni ebbe az extrémen kis helybe, annak ellenére, hogy a belmagasság nem különösebben magas. A falba épített cső-létrán megközelíthető a hálóval rögzített fülke, mely tökéletes méret egy gyermek számára.

A kanapén túl egy kompakt konyha található, amelyben mini hűtőszekrény, indukciós főzőlap, szabványos méretű mosogató és sok tároló található. A pajtaszerű tolóajtó biztosít hozzáférést a fürdőszobához, amelyben – akár hiszed akár nem – található egy kényelmes zuhany, egy komposztáló WC, polcok és egy másik nyitható ablak a légáramláshoz.

Az olyan apró részletek, mint a bőrfogantyúk, a modern külső lámpák és a fekete fém tetőfedés, ezt az apró otthont egy magasabb színvonalra helyezik. Az üvegajtó és a bőséges ablakok sok nappali fényt engednek be. A Nano egy emlékeztető arra, hogy a nagyobb nem feltétlenül jobb.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb