„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MUJI japán kiskereskedő csináld magad házat kínál időseknek

Nem olyan régen az időskorúak több generációs családi otthonokban töltötték el utolsó napjaikat, ahol a fiatalabb rokonok gondjukat viselhették. A világ egyes részein ez még mindig a leggyakoribb forgatókönyv. De olyan helyeken, mint például az Egyesült Államok, a változó igényekkel rendelkező időskorúak gyakran nehéz döntéssel szembesülnek: folytassák az otthonukban való élést, amelyek már nem felel meg képességeiknek, vagy költözzenek olyan öreg otthonokba, ahol sok korlátozó szabály áll fent. 

Mi lenne, ha a házat egyszerűen az emberi test képességeinek megfelelően tervezték? Az „univerzális formatervezés” mozgalom az „építészet mindenkinek” olyan megközelítést támogat, olyan funkciókkal, mint az ajtók, folyosók és pultok, amelyek a kerekes székekben ülő emberek számára könnyen használhatók. Ilyen módon a fiatal, korlátozott emberek továbbra is gond nélkül használhatják a teret, míg az idős és mozgáskorlátozottaknak nem kell küzdeniük olyan egyszerű dolgok elvégzésével, mint például egy szekrénybe levő csésze elérése, a mosogató bekapcsolása vagy a a zuhanyozás. 

Éppen ezt kínálja a MUJI japán kiskereskedő új, előre gyártott “házkészlete”. Az egyszintes „Yō no le house” vagy „sima ház” ihletet ad a „hiraya” életmódnak, amely eltörli a legtöbb belső falat. A társaság a formatervezés központi témája a „kapcsolat” – a családjával, a közösséggel és a természettel. Három nagy üvegajtó nyílik közvetlenül a süllyesztett tűzhelyekkel ellátott tágas fa fedélzetre, így a belső soha nem érezteti magát magányosnak vagy elszigetelődve a külvilágtól.

Lehet, hogy az idősek szem előtt tartásával tervezték, de a „Yō no le house” gyakorlatilag bárki számára használható, beleértve a kerekes székeseket is. A beltér és a külső közötti átmenetek elég egyszerűek ahhoz, hogy megforduljanak, és a konyhai pultok és az asztalok alatt rengeteg hely van a kényelmes ülés érdekében. A társaság számos bútordarabját a belsőépítészet tökéletes kiegészítéseként ábrázolják, köztük egy gördülő asztalt és egy padlóágyat, amelybe hihetetlenül könnyű befeküdni és felkelni. 

Noha néhány embernek tetszik a nyitott elrendezés, ahogy van, a tulajdonosok dönthetnek úgy, hogy testre szabják a belső tereket. Falak hozzáadásával külön szobákat hozhat létre. Az ablakok egyenletesen vannak elrendezve, hogy minden területen rengeteg természetes fény legyen.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fehérre festett magas mennyezet tágas hangulatot kölcsönöz a 80 négyzetméteres háznak. A hálószobában található kockapolcok kiküszöbölik a szekrények szükségességét. Ha a felhasználóknak szükségük van arra, hogy az összes polc lejjebb legyen, vagy bármilyen más változtatást szeretnének végrehajtani, akkor az összes beépített elemet finoman beállíthatják, hogy tökéletesen megfeleljenek egyedi igényeiknek.

Mint a MUJI összes termékét, ezt a házat is hosszú élettartamra tervezték. A tartós fém tető és a cédrusburkolat az elkövetkező évtizedekben is esztétikailag gyönyörűnek maradnak, és kevés karbantartási igényük van. Könnyű elképzelni, hogy ez a ház sok éven át egyetlen embert vagy párt szolgál, egészen öreg korukig. 

Ez az időseknek szánt előre gyártott ház jelenleg csak Japánban kapható, ára 150 000 dollárral kezdődik. A MUJI modellét egy erdőbe Isumiban, telepítették kb. két órára Tokiótól, bárki számára megtekinthető. 

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb