„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Az olasz parasztház hatalmas élő fával büszkélkedik a nappali közepén

Egy parasztház Észak-Olaszországban egy jelenleg  50 éves fikuszfa köré épült. A ház a Mutti (vitathatatlanul Olaszország leghíresebb paradicsom társasága) nagyszabású tervének részét képezi, Carlo Ratti Associati tervezte, aki egy nemzetközi verseny megnyerése után kapta meg a munkát, hogy kidolgozzon egy olyan koncepciót, amely zökkenőmentesen integrálja a természetet és az építészetet.

A „GREENARY” nevet viselő projekt egy olyan felújítás, amely az egyedi terekre helyezi a hangsúlyt, követve Adolf Loos, az osztrák építész híres raumplan filozófiáját. A ház teljes 10 méteres magasságával, maga a ficus -Ausztráliában és Ázsiában őshonos- ideális faj a beltéri tartáshoz, mivel mérsékelt belső hőmérsékleten virágzik. A fa alapja az alsó emelet lakóterületén helyezkedik el, és felfelé nyúlik a lombkorona körül elrendezett további lakóterekhez. 

Összesen hat háztartást rendeztek el a fa körül. Ezek közül három a ház bejárata felett helyezkedik el, míg a másik három alatta, mindegyikük teljesen különálló célt szolgál. Az alaprajz ilyen módon történő megszervezése – követve Loos azon ötletet, hogy a térfogati elrendezésről nincs konkrét padló szint, hanem olyan a térfogat, amelynek egymással eltérő térbeli viszonyai vannak – lehetővé teszi az egész ház teljes belakását, és ezzel egyidejűleg a fa minden figyelmet megkap amelyet megérdemel, minden irányból. Ennek megfelelően minden egyes szintnek meg van a maga funkciója, a jóga gyakorlására, a zene hallgatásra, az olvasásra, az étkezésre, valamint rendelkezik egy bor és a pácolt sonka tárolására szolgáló helyiséggel is. Mindegyik hely eltérő szinten helyezkedik el a fa magassága mentén, de összpontosításuk elősegíti az egészséges és fenntartható életmódot közösségi szinten.

Mivel annyira eltökélt szándékuk volt, hogy a fát a házon belül helyezzék el, az építészeknek szokatlan tervezési döntéseket kellett hozniuk, hogy megkönnyítsék a ház statisztikáját, és az egyik legambiciózusabb feladat egy 33 méter magas üvegfal létrehozása annak biztosítása érdekében, hogy a fa elegendő napfényt kapjon a nap folyamán. Az átfogó koncepció a biofília elvére épül, amely kimondja, hogy az embereknek veleszületett hajlandósága van arra, hogy értelmi kapcsolatot keressenek a természettel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az építészek kifejtik: „A projekten keresztül próbáltunk elképzelni egy új koncepciót, amely a természet ritmusa köré épül fel. A szobák mindegyikének lakása kicsit olyan lesz, mint egy fa. Mivel a projekt lebontja a szobák és a padlók közötti hagyományos elválasztásokat, a ficus a BIM korában kortárs értelmezésének szervező alapelvévé válik (épületinformációs modellezés). Minden szint eltérő nézetet nyújt a természetre nézve. ”

A lenyűgöző komplexum, az újonnan felújított parasztház, a szomszédos Mutti gyár része, 800 négyzetméteren terül el.

forrás: www.dornob.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb