„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A “minimálisan invazív” sátorszerű menedékházból panorámás kilátás nyílik az olasz Alpokra

Az EX építészeti stúdió előregyártott CLT paneleket és alumínium burkolatot használt az olaszországi Pinwheel Shelter hegyi menedékház létrehozásához. A 2850 méteres tengerszint feletti magasságban, a Felső-Susa-völgy közelében elhelyezkedő menedékházat a megfordíthatóság és a könnyűség elveinek figyelembevételével építették.

Az összehajtott fa és alumínium héj felülről szélkerék formát alkot, 360 fokos kilátást nyújtva az alpesi környezetre. Az építészeti cég úgy tervezte, hogy diszkrét legyen az esztrich lejtőjén, amelyen ül.

A menedékhelyet Stefano Berrone, egy alpinista emlékére építették, aki gyorshajtás közben halt meg. A Felső-Susa-völgyben található, Oulx és Bardonecchia városai között, amely különleges jelentőségű hely számára és családja számára. A szerkezet nagyon szükséges megállóhelyként szolgál ezen a nagy magasságú útvonalon, amely ki van téve a hirtelen viharoknak és más meteorológiai változásoknak.

Formáját és tájolását úgy tervezték, hogy reagáljon a napsugárzás, a szél és az alpesi környezet elemzésére, ami egy alacsonyan fekvő szerkezetet eredményezett.

Kívülről a menedék kereszt-laminált fa (CLT) szerkezete alumíniummal volt burkolva, és élénkvörös nyílásai kontrasztot alkotnak a havas környezettel. A menedék sátorszerű formája lehetővé teszi, hogy elmerüljön a hó alatt, így csak a bejárata marad szabadon.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az óvóhely szerkezeti héját acél alap támasztja alá, amely négy előre gyártott lábazatra támaszkodik, megkönnyítve az össze- és szétszerelést. A menedéket sugárirányban, tervszerűen rendezték be, négy szárnya egy szimbolikus kandalló köré összpontosult. Az alkalmazott arányok a japán tatami szőnyegek méretére emlékeztetnek.

Belsőleg minden szárny csökkentett magasságú, vagyis a látogatóknak le kell hajolniuk, hogy úgy használhassák a tereket, mint egy sátorban. A szerkezet nyolc-tíz ágyat tud elhelyezni emelt fa emelvényén. Fafalait vörösre festették, így a nyílásokon áthaladó fény kölcsönhatása révén a sátorban tartózkodásra emlékeztető belső hangulatot teremtettek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb