„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A BIG “lakható hidakkal” összekötött szomszédságot tervez Bhutánban

A dán építészstúdió, a BIG bemutatta egy 1000 négyzetkilométeres bhutáni fejlesztés mestertervét, amely egy nemzetközi repülőteret és egy templomot magába foglaló vízerőművet is tartalmaz majd.

A Mindfulness City névre keresztelt fejlesztés az indiai határhoz közeli Gelephu városában, Bhután déli részén található majd, és egy sor híd köré épül. A stúdió szerint a fejlesztést 35 folyó és patak fogja alakítani, amelyek a helyszínen keresztülfutnak, és a különböző városrészeket egy sor “lakható híd” fogja összekötni.

Mindegyik hidat úgy tervezték, hogy kulturális, oktatási, rekreációs és infrastrukturális funkciókkal kombinálják. A völgy lábánál egy nemzetközi repülőtér épül, amelynek fából készült terminálja hídként működik, kifutópályája pedig több folyón átívelve magasodik.

Más hidak egy egyetemet, egy egészségügyi központot, egy piacot és egy Vajrayana spirituális központot fognak tartalmazni, amely egy folyón fog átívelni. A fejlesztéshez tartozik egy vízerőmű gát is, amely egy templomot is magában foglal majd. A stúdió által “ember alkotta sziklaként” jellemzett Sankosh templom-gát lépcsőzetes falú lesz, amely lépcsőket és kilátópontokat foglal magába.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A főtervben szereplő épületek helyi anyagokból, többek között fából, kőből és bambuszból épülnek majd, és formájuk a hagyományos bhutáni építészetre utal. Az épületek vízáteresztő burkolt utcák mentén épülnek majd. A fejlesztést egy sor rizsföld veszi majd körül, amelyeket a biológiai sokféleség folyosójaként terveztek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb