„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAD első vasútállomása, amelyet az “idő múzeumának” terveztek

A MAD építészeti stúdió a történelmi és kortárs elemeket ötvözte első pályaudvar projektjéhez. A Train Station in the Forest elnevezésű projekt nemrég nyitott meg.

A MAD első állomásterve, a kínai Jiaxingben található 354 000 négyzetméteres épület egy 1907-ben épült, de 1937-ben bombatámadásban megsemmisült történelmi állomásház teljes méretű másolata köré épül. A kortárs elemeket az eredeti épületből másolt részletekkel párosította az építészeti cég.

Az újjáépített szerkezet képezi az állomás északi bejáratát, amely két süllyesztett váróterembe vezet le. Az üveghomlokzatok és a nagy tetőablakok lehetővé teszik a természetes fény beáramlását a térbe, miközben az utazóknak kilátás nyílik a szerkezet történelmi elemeire.

Az állomás, mint az “idő múzeuma”, egy kollázsban szerepelteti a történelmi és a modern pillanatokat. A MAD alapítója, Ma Yansong elmondta, hogy azt szeretné, ha a Train Station in the Forest kihívást jelentene a kínai közlekedési csomópontok meglévő modelljével. Rámutatott az ezekben a terekben gyakran alkalmazott monumentális és formai tipológia határaira.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az állomás tranzitterei nagyrészt a föld alatt helyezkednek el, így a terepszint közhasználatra kerül. Az állomás északi oldalán egy meglévő közparkot bővítettek ki, hogy városi zöldfelületet alakítsanak ki a bejárat körül. Az állomás déli oldalán egy föld feletti kereskedelmi terület található, parkosított pázsit mellett, amely rendezvények, fesztiválok helyszínéül szolgálhat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb