„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Jérôme Pereira faágakból készült lámpákkal feszegeti az egyensúly határait

Jérôme Pereira tervező és művész gondosan súlyozott világítószobrok sorozatát készítette el faágak felhasználásával, amelyeket a dél-franciaországi műterme közelében lévő erdőkből táplálkozott.

Pereira ezek közül a munkák közül kilencet mutatott be első önálló kiállításán, a Celestial Attraction-en, amelyet a Philia dizájngaléria rendezett a milánói tervezési héten. Az alkotások nagy része mobil, fújt üveglámpákkal finoman a mennyezetre akasztott faágakra függesztve. Más esetekben az ágak állványokat alkotnak a függő medálok támogatására.

Pereira óvatosan helyezte el az üvegelemeket az ellensúlyokkal egy vonalba, hogy minden egyes darab tökéletesen kiegyensúlyozott legyen. A mexikói, genfi, New York-i és szingapúri helyszínekkel rendelkező galéria korábban Milánóban és New Yorkban is bemutatta Pereira munkáit csoportos kiállításokon. Az alapítók azonban úgy érezték, hogy munkája megérdemli az egyéni show reflektorfényét.

Az alkotások egyesítik Pereira természetes anyagok iránti érdeklődését és tudományos hátterét – fizikát és geofizikát tanult, mielőtt szobrászi pályára lépett volna. Tervei közül sok a kozmoszról szóló tudományos elméletekből merít ihletet, utalva olyan alapvető alakok kutatásaira és felfedezéseire, mint Arkhimédész, Albert Einstein és Max Planck.

Az SI-02, amelyet egy aszteroida nómenklatúráról neveztek el, egy hamuágat tartalmaz, amelynek egyik végén sima, üreges formák halmaza található. A szemközti oldalon lógó üvegmedál visszaadja ezeket a formákat. 

Az Icarus lámpák szárnyalakú tölgyágak összeállításaiból állnak, amelyek szabálytalan alakú üveggömböket támasztanak alá, míg az If kavics alakú fa- és üvegformákat tartalmaz, mindkét oldalról agancsszerű ágakkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Compass egy háromlábú állólámpa, amelynek közepén egy kéttónusú függeszték lóg, míg az Attraction egy egyszárú állólámpa, amelyet egy darab vulkáni kő nehezít.

Pereira szobrászati ​​műterme mellett az AWARÉ művészpáros tagja, társával, Sylvia Eustache Rools francia textilművésszel együtt. Rools két textilmunkát mutatott be az Celestial Attraction című kiállításon. A bemutató a Philia 2023-as milánói bemutatója, a Desacralized folytatása, amely során a galéria egy 11. századi templomot vett át 20 különböző tervező munkáival.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb