„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A CollectiveProject újrahasznosította a bontási hulladékot a bangalore-i ház számára

Az 1970-es években lebontott épület törmelékét sárbeton tömbökké alakították át, hogy létrehozzák ezt a házat az indiai Bangalore-ban, amelyet a helyi CollectiveProject építészeti stúdió tervezett.

A Debris Block House nevű ház a CollectiveProject által 2018-ban kezdeményezett kutatási projektre épül, amely a Bangalore közelmúltbeli fejlesztését kísérő nagy mennyiségű bontási és anyaglerakás elleni küzdelemre irányul.

Bangalore gyors urbanizációja és szabályozatlan terjeszkedése az elmúlt 20 évben a természeti erőforrások rovására ment, beleértve az építési törmelék behatolását, feltöltését és szabályozatlan lerakását a város tavaiba és vízi útjaiba.

A probléma megoldásához a cég megkérdőjelezte, hogy az épületbontási törmelék tekinthető-e erőforrásnak, ahelyett, hogy hulladékként lennének kezelve, új építőelemek létrehozásához.

A sárgásbarna törmeléktömbök alkotják a ház külső falainak többségét. Ezeket szabadon hagyták, és in situ betonvázzal támasztják alá, amelyet szintén fedetlenül hagytak. Magukat a blokkokat úgy hozták létre, hogy a törmeléket kézzel széttörték, mésszel, talajjal és cementtel keverték össze, mielőtt egyedi formákba öntötték és napon szárították őket.

Mivel a Debris Block House a városközpont közelében található, az ügyfél zöldterületet kívánt az otthonában. Ezért a stúdió kertekkel vette körül, és lépcsőzetes, beültetett erkélyeket épített be formájába. A belső tér egy központi átrium köré szerveződik, amelynek közepén egy lépcsőház található, és úgy van kialakítva, hogy vizuális kapcsolatot biztosítson az egyes szintek között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinten nappali, konyha és étkező teret teljes magasságú ablakok és üveg tolóajtók vesznek körül, amelyek az otthon északi oldalát behálózó kerttel csatlakoznak. Délen egy vendéghálószoba található egy fedett parkoló mellett, amelynek végén egy kis ültetvény található. Fent, az első emeleten három hálószoba veszi körül a könyvtárat és a TV-szobát. A második emeletre nyílik kilátás, ahol egy kis híd köti össze a zeneszobát és az irodát saját terasszal.

A Debris Block House azon otthonok közé tartozik, amelyek hosszú listára kerültek a Dezeen Awards 2023 városi ház kategóriájában. Laboratóriumi teszteket végeztek az építéshez használt blokkok szilárdságának biztosítása érdekében, és a CollectiveWorks folytatja a kutatást, hogy miként javítható a törmelékkel történő építés hatékonysága és képességei.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb