napi hírmorzsák

A HOTTEA kaleidoszkópos fonal installációi egy igazi “fesztivál az érzékeknek”

Életnagyságúnál is nagyobb zsinórszálak ringatóznak a szélben, mint egy színes cukorka reklám szó szerinti értelmezése, ahol a szivárvány megízlelése egyenlő a színes fonalak dinamikus mozgásával. A monumentális színrobbanás a szálak szervezett, mégis kaotikus konglomerátuma.

Közelkép a HOTTEA egyik szivárványszerű fonal-installációjáról.

Mi a közös ezekben a látszólag össze nem illő dolgokban? Mindannyian Eric Rieger, azaz a HOTTEA művész varázslatát és csodáját mutatják be, aki szinte végtelen mennyiségű fonal összegyűjtésével epikus művészeti installációkat hoz létre, amelyek úgy tűnnek fel, mintha “saját akaratuk lenne” – írja a My Modern Met.

HOTTEA színes, lógó fonal-installáció

Az installációkat a HOTTEA saját személyes tapasztalatai és a helyekkel, emberekkel és idővel való kapcsolatai befolyásolnak, egy érzékszervi túlterhelés, amely vizuális és tapintható, mint a dicsőséges szivárványszínű összetettség élő megtestesülése.

A HOTTEA “Strangers” nevet viselő installációja Brazíliában

Rieger számára bizonyára nem idegenek a színes fonal-installációk, amelyek hatalmas kiterjedésükkel és kijelentő színekkel igézik meg a nézőket. Elég csak megnézni a fenti installációit, amelyek kiváló példái annak, hogy az érzékelés kitágítható kizárólag fonalak segítségével. A Minneapolisban élő művész, aki leginkább a kültéri és beltéri fonalból készült, grandiózus és hatásos műveiről ismert, legújabb, “Strangers” című, a brazíliai Belo Horizontéban található projektjével elszakadt minnesotai gyökereitől.

A HOTTEA egy interaktív fonalművészeti installációja

Az installáció létrehozása során megismert emberek és a Brazíliában szerzett tapasztalatai tükrében a hatalmas, 100 láb hosszú és 30 láb széles mű egyszerre hivatott magában foglalni az emlékeket és az összetartozás érzését. Ahogy maga a művész mondta: “Az ‘Idegen’ szónak gyakran van negatív konnotációja, [ezért] az installációnak az “Idegenek” címet adtam, mert tetszett az ötlet, hogy az idegenre pozitív dologként utaljak”.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Úgy tűnik, hogy a művész kaleidoszkópos brazíliai installációja csak a kezdete a további projekteknek, amelyek során további színkaszkádokat hoz létre az Egyesült Államokban, többek között Los Angeles, New York City és Far Rockaway, New York helyszínein.

Az emberi kapcsolatokat, emlékeket és élettapasztalatokat feltáró, telített árnyalatok és a HOTTEA fonal-installációinak éteri szépsége nemcsak vizuális színkavalkád, hanem tapintható élvezetek is, amelyek mintha saját életükkel lélegeznének. A művész legújabb, “Stranger” című installációja több kilométernyi, élénk színű, karikatúraszerű fonalszálból áll, mely tovább példázza tehetségét a textíliák teljes értékű multiszenzoros élménnyé manipulálásában.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb