„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Heatherwick Studio egy lenyűgöző, automatikusan kibontakozó üvegházat hozott létre

A viktoriánus terráriumok adták az alapot a Glasshouse, egy szoborszerű és kinetikus üvegház tervezéséhez, amelyet Thomas Heatherwick stúdiója készített a történelmi Woolbeding Estate-ben Angliában. A National Trust örökségvédelmi szervezet számára épült, a nyugat-sussexi üvegház piramis alakú, 10 oldalú, koronaként kinyíló formája szubtrópusi fák és cserjék sokaságát tárja fel.

A londoni székhelyű Heatherwick Studio alkotta meg a Silk Route Garden középpontjaként, amely a National Trust Woolbeding Gardens nevű, a 18. századból származó Woolbeding Estate-ben található Woolbeding Gardens új szabadtéri tere.

“A projekt szó szerint kibontakozik” – mondta a stúdió alapítója, Thomas Heatherwick. “Átlépsz ezen a varázslatosan szép kerten, és felfedezel egy olyan tárgyat, amely úgy kezdődik, mint egy ékszer, és úgy végződik, mint egy korona, ahogy az üvegház lassan kibontakozik.”

Az üvegházat körülvevő “Selyemút-kertet” 12 lépcsős utazásként kurátori gondozásban állították össze, amely bemutatja a Selyemutat – az Európa és Ázsia közötti ősi kereskedelmi útvonalak hálózatát – és annak hatását a brit kertészetre. Az útvonalon keresztül Nagy-Britanniába behurcolt növényfajok töltik meg a szerkezetet, köztük egy ritka Aralia Vietnamensis fa, valamint páfrányok, ernyőfák, magnóliák és banánok keveréke.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az üvegház tíz acélelemből áll, amelyek szögletes üvegtáblákat tartanak, és úgy tervezték, hogy a virágokon lévő, a virágbimbóknak védelmet nyújtó szirmokra hasonlítsanak. A stúdió szerint a kialakítás a viktoriánus korabeli díszterráriumokra utal, egyfajta üvegből készült, földdel és növényekkel töltött, zárható tárolóedényre. Meleg napokon az üvegház szirmai kinyílnak, és egy korona alakú, 141 négyzetméteres teret hoznak létre. Ehhez az Eckersley O’Callaghan építőmérnökökkel közösen kifejlesztett hidraulikus mechanizmust használnak, amely a nyomás alatt álló folyadékra és a szűk térben való mozgásra épül. Ezt a négy percig tartó nyitási folyamatot úgy tervezték, hogy a szubtrópusi növényeket napfénynek és szellőzésnek tegye ki. A szerkezet hűvösebb időben is zárva marad.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb