„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Lebontják a londoni múzeumot, annak ellenére, hogy a helyiek közel 90 százaléka ellene szavazott

A londoni múzeumot és a Bastion House-t le kell bontani, hogy helyet adjanak a londoni Wall West rendszernek, miután Michael Gove, az Egyesült Királyság kiegyenlítő titkára úgy döntött, hogy nem avatkozik be.

Gove a múlt pénteken tájékoztatta a várost, hogy nem kéri Diller Scofidio + Renfro és Sheppard Robson javaslatát – jelentette az Architects’ Journal (AJ) brit lap. Eredetileg áprilisban adott ki egy 31. cikk szerinti tartási irányelvet, amikor a londoni City jóváhagyta a London Wall West tervet, amely a régi londoni múzeumot, valamint a közeli Bastion House irodaházat váltja fel.

A két 1970-es évekbeli épületet eredetileg a Powell & Moya építészeti stúdió tervezte. A holding-irányelv feloldásával, és nem terveznek beavatkozni a projektbe, folytatódhat a London Wall West építése, valamint az egykori Londoni Múzeum és a Bastion House lebontása.

A döntés annak ellenére született meg, hogy a helyi lakosok közel 90 százaléka a 2022-es lebontás alternatívája mellett szavazott. A Grace II-ben nyilvántartott londoni Barbican birtok szélén található a London Wall West tervei között három irodatorony építése szerepel. A projektet a Diller Scofidio + Renfro és a Sheppard Robson építészeti stúdiók tervezik.

Az eredetileg 1977-ben épült londoni múzeum 2022 decemberében zárva volt a nagyközönség előtt, mivel a Smithfield piac új épületébe készült, amelyet Stanton Williams és Asif Khan tervezett. A tervek szerint ezen a helyen 2026-ban újra megnyílik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bontás ellen küzdő Twentieth Century Society természetvédelmi csoport az épületet “az első háború utáni múzeumnak, amelyet Londonban építettek, és a világ legnagyobb várostörténeti múzeumának” nevezte. A Powell & Moya által pályafutása csúcsán tervezett múzeum fehér csempével borított, szögletes betonszerkezettel rendelkezik, a közeli Bastion House pedig bronz színű függönyfalhomlokzatokat tartalmaz betonoszlopokra emelve.

A két épület a londoni Wall Street mentén, a Barbican birtok déli oldalán található. A Barbakán Központ II. fokozatú műemlék, de a helyi önkormányzat 2019-ben mentességet biztosított a múzeum és a Bástyaház számára. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb