„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Harewood House “hagyományosan nem hagyományos” karácsonyfákból rendezett kiállítást

Megnyílt az angliai, nyugat-yorkshire-i Harewood House-ban az “Éljen sokáig a karácsonyfa” című, nem hagyományos karácsonyi installációkból álló kiállítás.

A vidéki ház 11 művészt, tervezőt és alkotót kért fel, hogy készítsenek “hagyományostól eltérő” karácsonyfákat, amelyek a vidéki ház és birtok történelméből és erőforrásaiból merítenek.

Juli Bolaños-Durman Stackings című alkotása.
Juli Bolaños-Durman Stackings című műve egy üvegpalackokból álló fa alakú torony.

Az eredmények között olyan anyagokból, mint szarvasagancs, farsangi jelmezek és gyomnövényekből készült fára emlékeztető installációk szerepelnek. Mindegyik a Harewood House egy-egy másik szobájában látható, játékos ellentéteket teremtve a 18. századból származó történelmi belső terek pazar dekorációjával.

One Love by Hughbon Condor a Long Live the Christmas Tree kiállításon a Harewood House-ban.

A Hughbon Condor jelmeztervező által készített One Love a különböző téli ünnepek elemeit ötvözte a kulturális sokszínűséget ünneplő fa megalkotásához. Simon Costin brit díszlettervező a Harewood Estate-birtokon gyűjtött agancsokat használta fel a Cinnamon Drawing Roomban elhelyezett fához.

Simon Costin agancsok felhasználásával alkotta meg fáját.
A Swallows & Damsons óriási koszorút készített “gyomok” felhasználásával.

A tervezők közül sokan természetes vagy újrahasznosított anyagokkal dolgoztak. A Swallows & Damsons virágüzlet például egy óriási koszorút készített, elsősorban bögölyfű és őszirózsa felhasználásával.

A Phoebe McElhatton által készített Plaster Feast ételekkel és testrészekkel díszített.

Phoebe McElhatton szobrászművész gipszöntvénye egy templomtornyot idéz, amelyet ételtárgyakkal és testrészekkel díszített, míg Juli Bolaños-Durman Costa Rica-i művész régi üvegpalackokból készített fa alakú tornyot (fenti képek).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Of Happy Memory by Galvin Brothers a Long Live the Christmas Tree kiállításon a Harewood House-ban.

Matthew Galvin brit tervező, a Galvin Brothers bútormárkájával úgy döntött, hogy teljesen elhagyja a faformát. A Yellow Salon szobában ehelyett játékosan megmunkált kőrisfából készült padokat helyezett el, amelyeket szárított virágok csövei díszítenek. Andy Singleton papírművész egy hatalmas, kibontakozó papírspirált alkotott (lenti képek).

A kiállítást film- és hangképalkotások egészítik ki, amelyek az ünnepi időszak hangulatát hivatottak megragadni. “A Harewood törekvése, hogy merészen és néha hagyományostól eltérő módon közelítsünk a művészek megbízásához, ezért nagyon örülünk a sokszínű, váratlan, örömteli, átgondolt és kreatív installációknak szerte a házban”. – olvasható a kiállítás weboldalán.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb