„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A Heatherwick Studio és a Barcode Architects bemutatja a hengeres toronyépületének terveit

A brit Heatherwick Studio és a holland Barcode Architects stúdió bemutatta az Oopen látványtervét, egy egymásra épített hengeres tornyot, amelynek tetején parkosított teraszokat terveztek Utrecht városközpontjába.

Az épületet egymásra épített hengeres formákból áll majd, amelyek üveghomlokzattal rendelkeznek, és úgy tervezték, hogy kiemelkedjenek a környező épületek közül. A lekerekített elemek tetején parkosított teraszok lesznek.

A stúdió szerint az Oopen névre keresztelt épület célja, hogy elérje a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású státuszt, és az első nulla károsanyag-kibocsátású vegyes felhasználású magasépület legyen Hollandiában.

A Heatherwick Studio és a Barcode Architects az Edge ingatlanfejlesztő céggel közösen dolgozott egy olyan javaslaton, amely helyet ad a kultúrának, a munkának és a szabadidőnek.

A fa- és acélszerkezetűre tervezett Oopen a Jaarbeursplein központi téren helyezkedik majd el, és “Utrecht egészséges városi életmóddal kapcsolatos elképzeléseit fogja képviselni” – közölték a stúdiók.

A projekt beltéri és kültéri terei egymásba olvadnak majd, hogy olyan nyilvános tereket biztosítsanak, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek egymással és kapcsolatot teremthetnek. Az épületen belül a tevékenységi terek célja a felfedezés és az emberek közötti “véletlen találkozások” ösztönzése, valamint az egészséges városi életmód elősegítése lesz. Ezek közé tartozik majd egy fedett városi sportpálya és egy gördeszkapark, amelyek a közteret is beillesztik.

Egy nyilvános csarnokot is tartalmaz majd, amely kulturális eseményeknek és kiállításoknak ad majd otthont, egy tetőtéri éttermet, ahonnan kilátás nyílik Utretch városára, valamint rugalmas kioszkokat, amelyeket helyi éttermek és jótékonysági pop-upok használhatnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy éjszakai klub napközben tánciskolaként és DJ-gyakorlóhelyként is funkcionál majd, míg az épület egyik emeletén egy mobilitási központ és kerékpártároló kap helyet, amelyet a közeli vasútállomáson keresztül utazók számára terveztek.

A Barcode Architects társalapítója, Caro van de Venne szerint a projekt “vibráló, és célja, hogy összehozza a különböző kultúrák, generációk és közösségek embereit, hogy tükrözze Utrecht valódi sokszínűségét”.

Az építkezés várhatóan 2025-ben kezdődik, és az épület 2028-ra készül el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb