„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Heatherwick Studio bemutatja Tokió egyik legzöldebb városi területét

A Heatherwick Studio építészeti gyakorlata befejezte az Azabudai Hills fejlesztést Tokióban, amelyet a növényzettel borított íves tetők határoznak meg.

A Heatherwick Studio egy olyan városrész létrehozását tűzte ki célul, amely hozzáférést biztosít a természethez és a terek sokszínűségéhez, és az Azabudai Hills-t úgy tervezte, hogy lakóépületeket, üzleteket és éttermeket, iskolát, két templomot, művészeti galériákat, irodákat és 24 000 négyzetméternyi nyilvános zöldterületet tartalmazzon.

A 81 000 négyzetméteres fejlesztést a fa pergola szerkezetek adtak, amelyek rácsos tetőszerkezettel rendelkeznek, amely dombtetőkként nyúlik ki, így a talajszintig ívelő formákat hoz létre. A Heatherwick Studio fákkal, virágokkal és kanyargós útvonalakkal bővítette az épületet és a lejtős tetőket, hogy olyan tereket hozzon létre, amelyek felfedezésre hívják és ösztönzik a társasági összejöveteleket.

A stúdió szerint a japán fejlesztő Mori Building Company osztotta azon vágyát, hogy nyilvánosan hozzáférhető zöldterületeket hozzon létre. Az Azabudai Hills egy Y-alakú területen található, amelyet a stúdió három szabálytalan alakú részre osztott, amelyek mindegyike sajátos karakterrel rendelkezik.

A keleti részen az üzlethelyiségek dominálnak, míg a déli részen üzleti negyed, nyugaton pedig egy lakónegyed található. A telek két végén található két metróállomás között 700 méteres fedett sétány húzódik, amely védett útvonalat biztosít az ingázóknak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A közterületi zöldterületeken kívül a kerületben található a The Cloud elnevezésű szabadtéri rendezvénytér is, amelyet díszesen gömbölyödő lombkorona véd. A Heatherwick Studio a fejlesztés részeként egy 15 000 négyzetméteres épületet tervezett a The British School of Tokyo számára, amelynek nyolc szintjén szabadtéri tanulási és játékterek találhatók.

A Heatherwick Studio szerint a fejlesztés több mint 200 olyan építményt cserél le, amelyek eredetileg a helyszínen voltak, sok közülük háború utáni épületek, amelyek rossz állapotban voltak. A Mori Building Company együttműködött a helyi lakosokkal és üzletekkel a telek felújítása során, és azt állítja, hogy az eredeti bérlők több mint 90 százaléka tervezi, hogy visszatér az új kerületbe.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb