„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Handel Architects a “világ legnagyobb passzívház-irodáját” építi Bostonban

A Handel Architects egy felhőkarcolót építtetett Bostonban Passzívház-tanúsítvánnyal rendelkező irodaterületekkel, amely fejlesztői szerint a világ legnagyobb iroda, amely megszerezte ezt a minősítést.

A Millennium Partners által kifejlesztett, 167 ezer négyzetméteres Winthrop Center Boston pénzügyi negyedében található, és eléri a 210 méter magasságot, több mint 62 emelettel.

Egy nagy, nyilvános átjáróból áll az alján, “redős” függönyfal homlokzattal, tetején hullámos koronával. A torony mindkét oldalára egy ívelt és téglalap alakú kötet van rögzítve, és jelzi az épület irodaszintjeit, amelyek az épület magjában helyezkednek el.

317 lakóegység alkotja a legfelső emeleteket, míg a kiskereskedelmi üzletek, éttermek és gyülekezési terek a “The Connector” nevű nyilvános földszinti átjáróban találhatók. A Handel Architects a hagyományos „dobogón álló torony” séma szerint szervezte meg az épületet, miközben a szomszédos Financial District art deco korszakának épületeiből vett jelzéseket.

A projekt 21 emeletén található irodaterület Passzívház minősítést kapott, így a csapat szerint ez a legnagyobb irodaház, amely elérte ezt a bravúrt. Az 1970-es évekből származó Passzívház mai szabványai nagyrészt az épület fűtéséhez és hűtéséhez szükséges energia csökkentésére összpontosítanak a nappali megvilágítás beépítésével és a szigetelés optimalizálásával.

A Winthrop Center esetében Handel ezeket a stratégiákat úgy kezelte, hogy az épület függönyfalához nagy, magas ablakokat tervezett, amelyek maximalizálták a természetes fény bejutását az irodaterekbe. Maga az üveg is háromrétegű,, ami csökkenti a hőveszteséget a hidegebb hónapokban, és csökkenti a hőnyereséget nyáron azáltal, hogy lassítja a hőt, amikor áthalad az ablak rétegein.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezenkívül a külső fal és a belső szerkezet közötti kapcsolatokat hőszigetelő anyaggal vagy szigetelőanyaggal szorosan lezárták, tovább csökkentve az energiaveszteséget. Az irodák is WELL Gold Certified tanúsítvánnyal rendelkeznek, és a csapat minden programozáshoz LEED tanúsítványt követ.

Handel a projektekhez a belső teret is elkészítette, a sárgaréz, a márvány, a fém és a fa beépítésével – ismét az art deco szomszédok felé mutatva. A Millennium Partners reméli, hogy az épület másokat is ösztönözni fog a “merészebb építési stratégiák” elfogadására.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb