„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Újrahasznosított anyagokból épült a “minden időjárásnak ellenálló” erdei oktatási központ

Egy régi szállítókonténer és egy katonai ejtőernyő alkotja a Clearing oktatási központot, amelyet a WonKy építészeti stúdió hozott létre a londoni Lesnes Abbey Woodsban.

A Bexley városrészben található The Clearing faipari, természetvédelmi és fenntartható erdőgazdálkodási órákat tart. Szabadtéri tanteremként a helyi iskolák előtt is nyitva áll, így a gyerekek hozzáférhetnek a természethez.

A helyi WonKy stúdió úgy tervezte a központot, hogy bármely időjárási viszonyok között tudjon működni. Az épületet újrahasznosított anyagok palettájával építette meg. Főépülete egy régi, rozsdás homlokzatú szállítókonténerből áll, amely az erdőbe olvad, és egy leszerelt selyemejtőernyőt használtak menedékként.

A WonKy elmondta, hogy ezeknek az újrahasznosított anyagoknak a felhasználása “minimalizálta a költségvetést és minimálisra csökkentette a projekt szénlábnyomát” – ez a stratégia tükrözi a stúdió tágabb ambícióit.

A komplexum egy meglévő nyilvános gyalogúthoz csatlakozik, és kerekesszékkel is megközelíthető. A főépületben színpadszerű fedélzet, tárgyaló, raktár és négyzet alakú torony található. Az acéltartályból épített elemeket homokfúvással kezelték, hogy elősegítsék az időjárást, és rozsdavörös védőbevonatot alakítsanak ki, az új elemek pedig a megfelelő Corten bevonattal.

Meghatározó eleme a torony, amely madárcsicsergést figyelő berendezéseket tartalmaz, de elsősorban az ejtőernyő tárolására és szárítására szolgál, a Hastings város halászháló padlásairól kapva. Belül rétegelt lemezzel bélelték, és egy áttetsző, üveggel megerősített műanyagból készült “lámpás” koronázta meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület további jellemzői közé tartozik a teljes szélességű fémgörgő, amely hátteret hoz létre a deszkázathoz, és faipari bemutatók és rendezvények színpadává alakítja át. A szomszédos raktárban van egy hely a központ famegmunkáló szerszámainak éjszakánkénti tárolására, a szélein pedig egy alacsony betonpad található.

A főépület mellett található az ejtőernyős óvóhely, amelyet szükség esetén 50 négyzetméteres oktatótérnek terveztek. Ehhez a leszerelt katonai ejtőernyőt egy két fa közé felfüggesztett rozsdamentes acél kábelen dobják át, majd egy faoszlopokból álló körhöz kötik. A faoszlopokat helyi önkéntesek faragták ki erdős motívumokkal a helyi gyerekek kérésére.

A Clearing funkció a hálózaton kívülről működik, és egy akkumulátort használ az áramellátáshoz, amelyet a közeli látogatóközpontban töltenek fel. Tervezik azonban a fotovoltaikus villamosenergia-ellátást. A központ jövőbeli tervei között szerepel egy esővízgyűjtő és -szűrő rendszer létrehozása is.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb