„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Foster + Partners bemutatja a szaúd-arábiai pavilont az Oszakai Expo 2025 kiállításra

A brit Foster + Partners építészeti stúdió kiadta a 2025-ös oszakai Expo 2025 szaúd-arábiai pavilonjának tervrajzát, amely a királyság hagyományos falvaira épül. A közelgő világkiállítás nemzeti pavilonjai között lesz, amelyhez a Sou Fujimoto Architects a japán Oszakai-öbölben található Yumeshima mesterséges szigeten dolgozza ki a mestertervet.

A Foster + Partners elmondta, hogy a pavilon célja, hogy a látogatóknak “olyan térbeli élményt nyújtson, amely a szaúd-arábiai városok felfedezését visszhangozza”. Ezt részben a pavilonban található audio-vizuális installációkkal érik el, amelyeket az 59 Productions és a Squint/Opera tervezőstúdiókkal együttműködésben fejlesztenek ki.

„A pavilon felfedezés és véletlen találkozások útjára viszi a látogatókat, amelyek – rétegről rétegre – élénk képet festenek a szaúd-arábiai kultúráról” – mondta a Foster + Partners stúdió vezetője, Luke Fox. “Dizájnunk a léptékkel, a fénnyel, a hanggal és a textúrával játszik, hogy stimulálja az összes érzékszervet, miközben bemutatja az ország leginnovatívabb és legizgalmasabb eredményeit.” – tette hozzá.

A Bureau International des Expositions (BIE) vezetésével a közelgő Expo 2025 Osaka 2025. április 13-án nyílik meg, és hat hónapig tart. A Sou Fujimoto Architects tervezi a többi japán stúdióval, a Tohata Architects & Engineers-szel és az Azusa Sekkei-vel együttműködve. Egy másik építész, aki az esemény pavilonját tervezi, Shigeru Ban.

A Foster + Partners Szaúd-Arábia pavilonja az ország hagyományos falvainak építészeti formáira épít. Egy sor szögletes kötetre lesz felosztva, és Szaúd-Arábiában őshonos növényekkel szegélyezett előteret tartalmaz. Ez a látogatók számára is bejutást biztosít, és keskeny, kanyargós utcák hálózatához és a pavilon közepén egy udvarhoz vezet.

“Az udvar napközben lehetővé teszi a csendes elmélkedés pillanatait, éjszaka pedig előadások és rendezvények helyszínévé válik” – mondta a Foster + Partners.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ablakok, ajtónyílások és az épület egyéb terei az 59 Productions és a Squint/Opera által tervezett magával ragadó installációkat tartalmazzák majd, hogy összekapcsolják a látogatókat Szaúd-Arábia felfedezetlen csodáival.

Miközben egy hagyományos szaúd-arábiai falut imitál, a pavilon elrendezése és tömege azt is hivatott biztosítani, hogy a nyári hónapokban hűvös szelek jöjjenek be nyugat felől, míg az előtér védelmet nyújt télen a kemény északi szél ellen.

A Foster + Partners azt mondta, hogy a pavilonhoz alacsony szén-dioxid-kibocsátású anyagokat választanak, mint például a kő, és lebontásra és újrafelhasználásra tervezik. A tervek szerint az esővíz-újrahasznosítást és az elektromos áramot termelő fotovoltaikus technológiákat is beépítik majd.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb