„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Foster + Partners nyilvánosságra hozta az új bangkokban épülő projektjének látványterveit

A Foster + Partners nyilvánosságra hozta a thaiföldi Bangkok szélén épülő, a több generációs lakóövezet-projektjének látványterveit, és részleteit. A The Forestias lakópark közepén egy nagy erdő lesz, mellyel a stúdió célja, hogy megoldást kínáljon az ország “kortárs városi élete és a családi hagyományok közötti növekvő szakadékra”.

A lakópark privát lakásokat és a közös létesítményeket tartalmaz majd, amelyek megfelelnek a különböző generációk életmódjának, és lehetővé teszi a nagycsaládok közös időtöltését. Ezeket a közösség által megosztott zöldfelületek tarkítják majd, amelyek arra ösztönzik a lakosokat, hogy menjeken ki a természetbe, a jólétük növelése érdekében.

A Foster + Partners építészei azt remélik, hogy “példát mutatnak az egészségesebb és boldogabb városi élet kialakítására Thaiföldön”, hiszen a hagyományos thai családok tobb generációja gyakran szorongva, kis terekben élnek, ami a városi élet rohanása miatt tovább feszül.

“A Forestia inspirációt merít a hagyományos thaiföldi házak elrendezéséből, hogy olyan rugalmas közösségi terek formájában hozzon létre egy kortárs értelmezést, amely az egészségre és a természetre összpontosít, és amely a család igényeinek növekedésével bővülhet és alkalmazkodhat.”– mondta a Foster + Partners.

A Forestias két fő zónára oszlik. Az északi oldalon kereskedelmi és nyilvános létesítmények találhatók, míg a nagyobb déli zónát a lakóhelyek foglalják majd el. Mindkét zónát az “intelligens város alapelvei” alapján építik, például autonóm járművekkel és vezeték nélküli érzékelő hálózatokkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A déli zónát különféle háztípusokkal tervezik beépíteni, a nagy villáktól a sokemeletes társasházi tömbökig. Az északi oldalon várhatóan irodák, kiskereskedelmi és élelmiszerüzletek találhatók, szórakoztató, kulturális és sportlétesítmények mellett, amint arról a Bangkok Post beszámolt.

A Forestias középpontjában egy nagy erdő áll majd, hogy kapcsolat alakuljon ki a természetes és az épített környezet között. Kisebb telepített területek és zöldfelületek is lesznek telepítve a teljes fejlesztés során. Mindez a lakóknak “egyfajta menekülési érzetet kínál, mint egy városi oázis”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb