„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az OYO Architects egy drámai csigalépcsőt helyezett el az egyik legújabb projektjük középpontjában

A 2011-ben alapított OYO Architects egy régi istálló helyén, egy téglából és betonból épült vidéki házat épített Drongenben, Belgiumban. A nem hétköznapi, kereszt alaprajzú otthon fókuszpontjában egy drámai terazzo lépcsőfokokkal ellátott csigalépcső díszeleg.

A Dede House projektje egy elhagyott istálló helyén épült, azzal a céllal, hogy megőrizve az eredeti épület formájához és anyagaihoz való vizuális kapcsolatot, egy modern, élhető otthont biztosítson a megrendelőnek és családjának. A építkezésen a régi istállóból kimentett anyagok nagyját újra felhasználták, beleértve a felső szint kialakításához használt vörös téglákat is. Az építészek azt állították, hogy az újrahasznosított téglák segítenek megtartani “a ház természetes eredetiségét és szellemét”.

Az új családi ház lefedi az eredeti istálló teljes lábnyomát, és a főszerkezettel 45 fokos irányban kereszteződő egyemeletes térfogat hozzáadásával bővítették. A bővítés lehetővé tette az építészek számára, hogy további magánterületeket építsenek be, köztük egy otthoni irodát, és egy nagy, nyitott terű konyhát étkezővel és nappalival a földszinten.

Az épület alsó szintje betonból van kialakítva, amely segíti az egymást metsző térfogatok vizuális egyesítését. A betonfalakból nyíló méretes ablakok és tolóajtók fokozzák a kapcsolatot a kültérrel. A ház közepén, ahol a két szárny metszi egymást, egy drámai, fakorlátos csigalépcső köti össze a két szintet. A felső emeleten található a fő hálószoba és a három egyszemélyes hálószoba csúszó falakkal, amelyek visszahúzhatók, ami a teljes teret egy nagy játszótérré alakítja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső terekben a betonfelületeket szándékosan szabadon hagyták és fával kombinálták, egy “lecsupaszított, naturalista atmoszférát” alkotva. A szín-és anyagpalettában keverednek a minimalista- az ipari- és a rusztikus stílus jegyei.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb