Home / Hírek / A Földhivatalt nem érdekli az előírás

A Földhivatalt nem érdekli az előírás

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Korábban sok cikk született, hogy Zöldkártya nélkül, majd nem lehet eladni és nem fogja a földhivatal sem átírni az ingatlanokat az új tulajdonos nevére. 

Korrekt, kiemelt hőszigetelésű házakat építő cégek örültek, hogy piaci előnyt jelent majd számukra az az elkötelezettség, hogy energiatakarékos házakat kiviteleznek, melyek védik a jelenlegi környezetet és a jövőt is.

Rengeteg ember több tízezer forintért elkészíttette családiház építésnél, felújításnál és eladásnál az energetikai tanúsítványt, mert jogkövető állampolgár akart lenni.

Kiderült, hogy a Földhivatalok nem is kérik a tanúsítványt, azaz zöldkártya nélkül is átírják az ingatlanokat.

Arról nem is beszélve, hogy a zöldkártya kiállításának a szabályai és a paraméterek sincsenek köszönőviszonyba más országok és az EU által használt követelményekkel.

Csak egy-két példát kiemelnénk a magyar szabályozásból, mely értelmetlen, illetve érdekeket szolgálnak:

– Aki Magyarországon elektromos árammal valósítja meg az új családiházának a fűtését, azt bünteti a szabályozás.
– Nem tesz különbséget a jogalkotó, hogy egy régi 30 éves hőtárolós kályha, infralámp, vagy modern infrafűtéssel oldjuk meg a hőleadást, pedig a technológiák között akár háromszoros áramfogyasztás különbség is lehet.
– Még abban az esetben sem lehet A+ kategóriás egy ház energetikailag, ha saját magunknak állítjuk elő az áramot napelemmel.

– Végeztettünk számításokat és ha nem teszünk a padlóba hőszigetelést, helyette máshová helyezünk nagyobb mennyiséget, akkor is lehet A+ kategóriás egy ház, persze akkor, ha gázzal oldjuk meg a fűtést vagy fával. 

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Gyakorlatilag nincs köze minden esetben a zöldkártya besorolásnak az épület hőszigeteléséhez és az energiatakarékosságához, hanem inkább egy újabb sarcot jelent az állampolgároknak és a gázlobbinak egy pillért.

Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatalának vezetője a Népszabadságnak a következőt mondta:
– Borsay Tamás kifejti: az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény tételesen felsorolja, hogy mit kell tartalmaznia egy adásvételi szerződésnek, és ebben a tanúsítvány nem szerepel.

Így ezt a hivatal nem követelheti meg, és nem ellenőrizheti.

 

Ugyanakkor annak nincs akadálya, hogy a szerződéshez mellékeljék – tette hozzá.

Az energetikai tanúsítványról szóló rendelet szerint adásvételkor a tulajdonosnak kell gondoskodnia a tanúsítvány elkészítéséről és legkésőbb a szerződéskötésig kell átadnia a vevőnek.

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

12578571_0f729f07339a5c0413e8601f64457572_wm

18 emeletes, 55 méter magas faházat építettek 66 nap alatt

18 emeletes könnyűszerkezetes faházat eddig még nem látott a világ, most viszont Vancouverben úgy döntöttek, hogy az egyetemi ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.