„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A döngölt föld „változó árnyalatai” dekorálják a thai közösségi épületet

Thaiföld minden tájáról származó földet használtak szín- és textúrarétegek létrehozására a Chonburi Multi-Purpose Building döngölt földfalain, amelyet a helyi Suphasidh Architects stúdió tervezett.

A Bangkok-öbölre néző Sattahip tengerparti városában, a 196 négyzetméteres épületben kávézó és négy emeleten többcélú közösségi tér található, egy meglévő hostel mellett. A Suphasidh Architects által tervezett vasbeton és döngölt föld szerkezete a hagyományos építési technikákban rejlő lehetőségek bemutatására szolgál, amelyekről azt mondta, hogy fennáll annak a veszélye, hogy az új fejlesztéseknél “figyelmen kívül hagyják”.

A Thaiföldön teherhordó szerkezeti anyagként nem tanúsított döngölt föld miatt a Chonburi Multi-Purpose Building elsődleges szerkezete egy vasbeton rács, amelyet ezután 35 centiméter vastag földfalakkal töltöttek ki. Ezeket a döngölt földfalakat Thaiföldről származó talaj felhasználásával hozták létre, így színük és textúrájuk változatosságot biztosít, amely az ország különböző tájait tükrözi.

A nagy nyílásokból a környező városra és a tengerre nyílik kilátás, az épület elején egy ferde erkély védi a bejáratot. A Chonburi Multi-Purpose Building hosszú domborzatait kis, betonkeretes nyílások lyukasztották át, amelyek lehetővé teszik a levegő átáramlását a belső tereken, és fénymintákat sugároznak a falakra és a padlóra. Az épület tetején egy terasz található egy nagy fekete acél lombkorona alatt, ahol le lehet ülni és a tengerre nézni. A vasbeton vázat és a döngölt földfalakat is belülről szabadon hagyták, az emeletek között fekete acél és fa lépcsők biztosítják a hozzáférést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb