napi hírmorzsák

A DnA_Design and Architecture építészeti cég egy stílusos faszerkezetes tofu gyárat épített a kínai hegyekben

A pekingi DnA_Design and Architecture építészeti stúdiót Xu Tiantian alapította. Számos érdekes projektjeinek egyike a fából készült tofu gyár, melyet a Songyang hegységben, Kelet-Kínában épített.

A lejtős telken elhelyezkedő gyár célja a tofugyártás fejlesztése a Zhejiang tartományban, mely a szójalapú élelmiszerek előállításának bemutatására is szolgál, és tartalmaz egy galériát is a látogatók számára a tofu készítési folyamatának megfigyelésére.

“Caizhai falu mindig is ismert volt a régió legjobb tofu-termékeiről.” – magyarázta a DnA_Design and Architecture. “A hagyományos családi műhelyek azoban nem illeszkedtek a jelenlegi élelmiszer-bizonyítványok szabványaihoz, így nem árulhatták termékeiket a szupermarketekben.”

A DnA_Design és az Architecture az új üzemet a falu bejáratánál építette fel, hogy fejlessze a helyi gazdálkodási közösség kollektív élelmiszergyártási erőforrását. A stúdió hagyományos asztalosi sarokkötéseket használt a faszerkezet felépítéséhez, hogy az illeszkedjen a 200 éves falu meglévő parasztházaihoz.

A gyárat külön helyiségekre osztották, a tofu-készítés különböző szakaszai számára. Külön helyiségek vannak a szójabab áztatásához, őrléséhez és forralásához, valamint a szójatej altatásához és a tömörítéshez. Van egy helyiség a tofusütéshez és egy kóstolócsarnok is a látogatók számára, akik helyben kipróbálhatják a termékeket. Ezek a terek lineárisan vannak elrendezve, a lejtőn felfelé haladva, így a látogatók mindkét oldalról haladhatnak felfelé a lépcsőn, hogy megfigyeljék a folyamatot az elejétől a végéig, majd a végén meg is kóstolhatják a tofut.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A fűrészfog tető szakaszai úgy vannak beállítva, hogy azok támogassák az egyes helyiségekben zajló folyamatokat, irányítva a fényt és a légáramot. A helyiségek nyitott oldalai segítik a gyár szellőzését, és lehetővé teszik a látogatók számára a gyártási folyamat közvetlen megfigyelését.

“A gyár egyben a Caizhai falu hagyomány örökségének termelési és kiállítási területe, és már üdvözölt számos általános iskolás csoportot, hogy a kicsik első kézből megtapasztalhassák a hagyományos tofu készítésének folyamatát.” – mondta a stúdió.

A létesítmény amellett, hogy új munkahelyeket biztosít a helyi lakosságnak, turisztikai közponként is funkcionál, megőrizve a helyi hagyomány becsességét, építészetileg pedig bemutatja az egyszerűség esztétikájában rejlő szépséget.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close