napi hírmorzsák

Megnyílt a világ első vízszintes felhőkarcolója Kínában

A világrekordot döntve, mint a világ leghosszabb vízszintes felhőkarcolója, a Rafles City by Safdie Architects hivatalosan is megnyította kapuit Chongqingban, Kínában. A komplexum nyolc toronyból áll, amelyek közül négy támasztja alá az átlátszó üveg “sétányt”, amely hozzáférést kínál a nyilvánosságnak a város egyik legcsodálatosabb kilátásához.

Az Izraelben született kanadai építész, Moshe Safdie és a CapitaLand, Ázsia egyik legnagyobb ingatlancsoportjával együttműködésben tervezte a Raffles City projektjét, mely műszakilag és minden más szempontból is igazi látványosság. Az épület, elhelyezkedéséből adódóan rendkívül erős szélnek van kitéve, így a „The Crystal” -ként elnevezett üveg installáció egy fejlett rendszer alkalmazásával épült, mely különleges ingacsapágyakkal és szeizmikus csappantyúkkal rendelkezik, hogy az a lehető legrugalmasabb legyen. A sétány önmagában 12.000 tonna acélból, 3000 üveg és 5000 alumínium panelból áll.

A Jangce és a Jialing folyók közötti városnegyedben található 1,12 millió négyzetméteres projekt bevásárlóközpontot, irodákat, 1400 lakást és egy luxusszállodát kínál a tematikus kilátó platform mellett, fákkal teli “égi kertekkel”, végtelenített medencével, valamint mindenki számára elérhető éttermekkel és bárokkal.

Az impozáns épületet úgy tervezték, hogy az “beilljen a város meglévő utcaképébe és aktív szerepet játszon a térség közéleti tevékenységeiben.” -mondta Safdie.

Safdie a helyi vízi szállítás kultúrájából merített inspirációt, és az átfogó szerkezetet egy óriási vitorlásként vázolta fel- “a két legmagasabb felhőkarcoló kissé meghajlott a ” nagy szélben”, és az komplexum a víz felé mutat.” -mondta a tervező. A forma alapján a projekt egyeseket Safdie egyik legismertebb projektjére emlékezteti, a szingapúri Marina Bay Sands szállodára.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A „The Crystal” néven ismert “skybridge” – azaz égi híd, sötétség után egy óriási fénysugárrá alakul, mely egy különleges fény- show keretein belül világítja meg az eget. Az üvegalapú „felfedező fedélzet” két vége végtelenített, és középtájon két hozzáadott folyosón át csatlakozik további két felhőkarcolókhoz.

A felhőkarcoló az első nagyszabású látványosság, amelyet Chongqingben megnyitottak a globális karanténhelyzet megszűnése óta, így a jegyek szinte azonnal elfogytak, amint elérhetők lettek.

“A Raffles City Chongqing nem csupán épület, hanem egy igazi mérföldkőnek számító város megújítási projekt, amely kifejezi és formálja Chongqing globális városi törekvését.” – mondta Lim Ming Yan, a CapitaLand Limited elnök-vezérigazgatója.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close