Lakberendezés és stílus

A DesignAgency szellemes és idioszinkratikus kiegészítést adott a torontói Drake Hotelhez

A torontói Drake Hotel 17 évvel ezelőtt nyílt meg a +tongtong dizájnercég által kialakított belsőépítészettel, és azonnal “klasszikus művészhotel” lett: játékos, kreatív és mélyen a West Queen West negyedhez illeszkedik, amely tele van indie galériákkal, graffiti falfestményekkel és vintage boltokkal. A hotel új modern szárnya – az eredeti, XIX. századi Classic Wing ötemeletes kiegészítője – ugyanígy a helyhez kötődik.

“Mindenki úgy érkezett a projekthez, hogy alaposan ismerte a márkát, a környék szövetét, valamint a környék és a város kulturális lendületét” – mondja Anwar Mekhayech, a DesignAgency alapító partnere, aki az új belső terek kialakítását irányította. “Valójában az egész csapatunk a környéken él és dolgozik.”

A lobby faburkolata és festett téglakandallója vintage bútorokkal és világítással párosul.

Ez erőteljes pluszt adott a Washingtonban, Los Angelesben és Barcelonában is irodával rendelkező cégnek, amikor a szálloda új lobby lounge-jának és bárjának, tárgyaló- és rendezvénytermeinek, tetőtéri penthouse lakosztályának és standard vendéglakosztályainak (32 további szoba) kialakítását tervezték.

A Drake Hotel eredeti tervezőjével, John Tonggal (+tongtong), a hotel házon belüli tervezőcsapatával és a Diamond Schmitt Architects építészmérnökkel együttműködve a DesignAgency az Art Deco, a hollywoodi csillogás és a Mid-Century Modern inspirációit vette alapul.

A recepció Odami Corian íróasztalát egy Concord szoborszerű sárgaréz lámpatest világítja meg; a lobby ülősarok színes gyapjúszőnyege a Studio Watson és Kathy Grant munkája.

“Ez a szándékos ütköztetés adja meg a szórakozás és a fényűzően eklektikus érzést. A projekt fontos célja volt, hogy a Modern Wing izgalmasnak és újnak tűnjön, ugyanakkor olyan érzést keltsen, mintha mindig is ott volt – és mindig is ott lesz” – mondja Mekhayech.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A lobbyban, amely az új és a régi épület metszéspontjában helyezkedik el, egy diófa bankett áll szemben a fehérre festett tégla kandalló organikus nyerseségével. A vintage bútorok és világítás, a kortárs művészeti alkotások (nagy része helyspecifikus), valamint a terrazzo padlóburkolat, amely lendületes örvényekből áll, élénk, kurátori érzékenységet sugall.

Az előtérben található hosszú, keskeny munkaasztal az előcsarnok közösségi zsongásában nyújt horgony-pontot; a mögötte lévő falon Melanie Luna Untitled (Wasteland) című, biofilikus, mylarra festett műalkotása látható.

A DesignAgency csapata merész színeket, az érdekes tapétákat a hagyományos Arts and Crafts-től a geometriai mintákig, valamint a számos művész és kézműves alkotásokig szín-és textúra gazdag tereket alkottak, melyek emeletről emeletre változnak. Minden egyes szobában egy beépített ágy-pad-asztal tiszteleg a Drake Classic Wing eredeti, vasúti kocsi ihlette szobái előtt. Az egészet – szó szerint – a két hálószobás, 1000 négyzetméteres tetőtéri lakosztály koronázza meg, amelynek faltól falig érő üvegajtói egy nagy teraszra néznek, és a klasszikus férfi öltönyök szöveteit idéző, ezüstszürke falburkolathoz hasonló, elegáns kivitelezéssel.

A vendégszobai fejtámlák padot és tárolót integrálnak; a vászon a szaggatott tapétán Luke Van H műve.
A kanári sárga színű, falra akasztott íróasztalokat kék párnák és más akcentusok hangsúlyozzák.
A tetőtéri lakosztály fő hálószobáját, ahol az ülőalkalmatosságokat a Muuto Anderssen & Voll Oslo sorozata adja, Jazmine Cardenas formás festett faliszobrai elevenítik meg.
A tetőtéri lakosztály konyhájában terrazzo munkalap és backsplash, a Muuto Nerd sorozatából származó sámlik, valamint a Rich Brilliant Willing függőlámpa található.
A lakosztály fürdőszobája, szecessziós ihletésű mintával lerakott többszínű márvány falicsempével.

Forrás: www.interiordesign.net


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb