„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Chidori Studio ipari referenciákból merített inspirációt a Japán otthonhoz

A Chidori Studio építészeti stúdió elkészítette a Hokuriku Residence No. 3-at, egy házat Hakusanban, amely a hagyományos japán otthonokra és az ipari építészetre utal. Az egykori szójaszósz-gyár helyén található nyitott, egyszintes otthont egy olyan ügyfél számára tervezték, aki világos tereket kért, bőséges kijárattal a szabadba.

A helyszín a Hakusan-hegy lábánál található, és hagyományos városi házak és szaké, szójaszósz és miso gyártására használt ipari épületek keveréke határozza meg. A “többrétegű városkép” ihlette, a tokiói székhelyű Chidori Studio a Hokuriku Residence No. 3-at a környező épületekből származó részletek, anyagok és formák keverékeként tervezte.

“Mivel a környező területen még mindig megmaradtak a régi iparágak, figyelemre méltó volt látni a különféle típusú épületek keverékét. Megkíséreltük egy új lakóház tervezését olyan ipari részletekkel, mint a tető formája, a külső falak, az ablaknyílások és a berendezési tárgyak, amelyek lehetővé teszik, hogy ezek összeolvadjanak” – mondta Yusuke Oka építész.

Mivel az ügyfél számára kulcsfontosságú volt a külvilággal való szoros kapcsolat, a Chidori Studio L-alakban alakította ki az épületet, hogy az átölelje az udvart, és a közeli üres telek tájára nézzen. Az otthon lakóterei ezekre a zöldterületekre a nyílásokon és egy tolóajtón keresztül néznek, amely a hagyományos shoji paravánokra emlékeztet, de fával és hullámosított polikarbonát panelekkel az ipari hangulat érdekében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hálószobák és a háztartási helyiségek a ház zártabb déli végét foglalják el, ahol a bejárat egy tükrös fém tolóajtó mögött található. A favázas, szögletes tető nagy kiugró ereszekkel emeli az otthont, a közelben található hagyományos japán sorházak felé. Ezt belsőleg a nappali feletti nagy, ferde famennyezet fejezi ki. A privátabb terekben alacsonyabb, ezüst burkolatú mennyezetek tükrözik az udvarról érkező fényt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb