„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

8 szellős terasz, mint a belső tér kiterjesztései

Ebben a cikkünkben nyolc olyan enteriőrt mutatunk be, amelyekben lenyűgöző erkélyek és teraszok találhatók, a mexikói növényesített terasztól kezdve a tokiói fém pergola alatt kialakított nagy tetőkertig.

Az erkélyek és teraszok mindegyike üvegezett falakon vagy padlótól a mennyezetig érő üvegen keresztül érhető el, és otthonaiknak nemcsak fizikai, hanem vizuális kiterjesztését is adják a belső térnek, amely egyesíti a belső és a külső teret.

Terrace With a House by the Lake, Lengyelország, az UGO-tól

Ezt a nyári nyaralót a poznańi UGO építészstúdió tervezte, és a lengyelországi Wielkopolska városában, egy tó közelében található. Az otthon fő lakóteréből egy nagy, 120 méter hosszú, fából készült teraszra padlótól a mennyezetig érő üveg tolóajtókon és dupla magasságú üvegezett falakon keresztül juthatunk. A stúdió a teraszt az otthon kiegészítő helyiségeként írta le.

A mexikói Xalapban található ház Lopez Gonzalez tervei alapján

A House in Xalap egy 528 négyzetméteres rezidencia, amely egy enyhe lejtőre épült. Az otthon külsejét cementből vakolták, amelyet feketére festettek, hogy egy sziklaképződmény megjelenését utánozzák. A fekete márvánnyal és fapanelekkel burkolt étkezőből bordó keretes üvegajtók vezetnek ki egy vulkanikus kővel burkolt teraszra, amelyet buja és trópusi növényzet és geometrikus szobrok szegélyeznek.

Espirit House, Japán, Apollo Architects & Associates

Az Apollo Architects & Associates által tervezett tokiói Espirit House tetején nagy tetőterasz található. A teraszt egy fém pergola fedi, amely a szabadtéri teret az otthon egy további helyiségévé alakítja. A teraszhoz az otthon harmadik emeletén egy teljesen üvegezett fal mögül lehet hozzáférni. A teraszt egy szekcionált kanapé, egy étkezőasztal és nagyméretű, helyi cserjékkel teli ültetvények díszítik.

Villa KD45, India, a Studio Symbiosis tervei alapján

Ezt a dehlii betonházat a Studio Symbiosis tervezte egy nyolcfős nagycsalád számára. A vékonyan keretezett, padlótól a mennyezetig érő ablakok és az otthon külső betonpadlója a belső térben is folytatódik, így a beltér és a kültér határai elmosódnak. A cég az otthon mindkét szintje közé kis teraszokat is beágyazott. A dekoratív ülőalkalmatosságok pihentető kültéri területeket biztosítanak a lakóknak, amelyek árnyékban vannak az indiai naptól.

Rescobie Pavilion, Skócia, Kris Grant Architect tervezésében

A Skócia vidéki részén található kétszintes Rescobie Pavilion külsejét egy konzolos erkély öleli körbe. Az építményt egy közeli ház szabadon álló bővítéseként hozták létre, hogy lakói elmerülhessenek a tájban. A szerkezet tetején egy egyrétegű tetőszerkezetet alakítottak ki, amely a belső teret a táj felé orientálja, és olyan üvegfelületekkel burkolták be, amelyek a pavilonból akadálytalan panorámát biztosítanak a falura.

835 High Street, Ausztrália, Carr

A 835 High Street, egy melbourne-i lakóépületben az ausztrál Carr építésziroda a belső tér nyitottságának érzetével akart játszani.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Nagy, padlótól a mennyezetig érő, körbefutó ablakokat építettek be, amelyek fedett erkélyekre vezetnek, és amelyek célja, hogy kiegészítsék és szembeállítsák a belső és a külső tér közötti kapcsolatot. A belső terek párosított hátterű sémát alkalmaznak, és dizájner bútorokkal, köztük egy Mario Bellini Camaleonda kanapéval lettek berendezve.

Moenda House, Brazília, Felipe Rodrigues tervezésében

Ezt a Brazília délkeleti részén található, két szintes házat Felipe Rodrigues brazil építész tervezte. A lakásból zavartalan kilátás nyílik a Mantiqueria-hegységre.

Az otthon földszintjén közös lakóterek találhatók, amelyek nyitott elrendezésűek. A nyitott konyhát, a nappalit és az étkezőt egy konzolos, körbefutó erkély veszi körül, amelyet a belső térben használt csempékhez hasonló szürke csempékkel borítottak.

Ying’nFlo, Hong Kong, a Linehouse tervei alapján

A hongkongi Wan Chai-ban található Ying’nFlo vendégház belsejéből egy szögletes erkély nyúlik ki. A vendégházat a kínai Linehouse belsőépítészeti stúdió tervezte, amely egy hívogató otthon érzetét igyekezett megteremteni.

A vendégház egyik szobája semleges színpalettával rendelkezik, és kézzel vakolt falakat, faburkolatot és vászonszekrényeket tartalmaz. Innen üveg tolóajtók vezetnek ki egy bézs színű csempézett erkélyre, amelyet beépített paddal és egy olajfával a közepén szereltek fel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb