„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Kanyargós utak inspirálták a spanyolországi Sabater House projektet

A spanyol Fran Silvestre Arquitectos stúdió egy minimalista fehér házat készített Alicantéban, amely a tájban kanyarogva fokozza a kapcsolatot a külvilággal. A Sabater House névre keresztelt spanyol lakóház egy sor egymást keresztező, hosszúkás formán keresztül bontakozik ki, amelyek 780 négyzetméteres telkén felfelé emelkednek.

Vékony volumenei alkalmazkodnak a terület természetes topográfiájához, a meglévő nagy fák között navigálva, és egy sor terasz és udvar keretét képezve. A Fran Silvestre Arquitectos szerint a burjánzó dizájn a terepbe vájt helyi ösvényekből merít, amelyek egy remetelakhoz vezetnek.

A Sabater House-t egy olyan ügyfél számára tervezték, aki olyan otthont szeretett volna, amely befogadja nagy családját, ugyanakkor “elegendő függetlenséget biztosít a család minden tagjának”. Ennek elérése érdekében az otthon minden egyes szintje külön programmal rendelkezik. A legfelső szint, amelyet az otthon “éjszakai részeként” jellemeztek, öt hálószobát és fürdőszobát tartalmaz, amelyek úgy vannak tájolva, hogy a fák fölött a tengerre nézzenek.

Eközben a középső szinteken egy nyitott konyhát, étkezőt és nappalit találunk, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal, amelyek a kertre és a szabadtéri medencére nyíló kilátást keretezik. A lakóterek a hosszú és keskeny alaprajzban húzódnak meg, hogy elkerüljék a tömörséget, és megnyíljanak a szabadba.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az alsó szinten kapott helyet a medence, egy borospince, tárolóhelyiségek és további hálószobák. Az egyes emeletek szögben egymásra helyezésével, hogy cikcakkos alaprajzot hozzanak létre, udvarok, teraszok és hidak sora jön létre, tovább nyitva a kapcsolatot a külvilággal.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb