„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A BIG és az ICON elkészítette az első 3D-nyomtatott házat Texas környékén

A dán építészeti stúdió, a BIG és az amerikai 3D-nyomtató cég, az ICON elkészült egy teljes méretű modellotthon a tervek szerint “a 3D-nyomtatott otthonok legnagyobb léptékű fejlesztése a világon”.

A ház az első, amely a texasi Georgetown negyedében, a Wolf Ranchban készül el, Austin fővárosa közelében. A Bjarke Ingels Group (BIG) és az ICON által közösen tervezett ház egyike annak a 100 háznak, amelyet jelenleg a helyi Lennar építőipari cég épít, és mintaként szolgál majd a leendő vásárlók számára.

A mintaházban különálló, csíkozott 3D-nyomtatott falak találhatók, amelyeket az ICON szabadalmaztatott anyagának, a ‘Lavacrete’-nek, a Volcan 3D nyomtatóiban használt betonszerű keveréknek a felhasználásával építettek. Az épület fémből készült nyeregtetővel rendelkezik, amelyet a csapat szerint fotovoltaikus panelekkel látnak el.

Belül a csíkos falakat fehérre festették, csakúgy, mint a többi beépített, 3D-nyomtatott elemet, például a konyhaszigetet. Az oromzat belülről látható, és végigfut a nappali és étkező egészén. A bemutató otthonhoz fából készült bútorokat és egyszerű lámpatesteket szerelt fel a floridai székhelyű Lennar lakásépítő cég.

A három hálószobás ház a nyolc különböző alaprajz egyikével rendelkezik, amelyek a fejlesztés során kerülnek kihelyezésre. Összesen 24 különböző magasságot terveznek, hogy változatos formákat kölcsönözzenek a környéknek.

Az ICON társalapítója, Jason Ballard az építkezés kezdetén, 2022 novemberében a Dezeen magazinnak nyilatkozva azt mondta, hogy a házak “minden szempontból jobbak lesznek” a folyamat gyorsasága és az anyag tartóssága miatt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Úgy gondolom, hogy a jövőben a robotok és a drónok egész negyedeket, városokat és városokat fognak felépíteni, és vissza fogunk tekinteni Lennar Wolf Ranch közösségére, mint arra a helyre, ahol a nagyszabású robotépítés elkezdődött” – mondta Ballard a Dezeennek.

A szerkezeti elemek nagy része, valamint a telken lévő többi ház falai és szerkezeti elemei a tavaly év végén megkezdett munkálatok óta elkészültek. Az ICON közölte, hogy az első lakók szeptemberben kezdenek beköltözni a házakba.

A csapat egy virtuális túra weboldalt is készített, ahol az érdeklődők megtekinthetik az ingatlanon lévő házakat azok elkészülte előtt. Jelenleg a házak az előrejelzések szerint 475 990 és 559 990 dollár (370 455 és 435 831 GBP) között lesznek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb