napi hírmorzsák

6 apró, Disney karakterek ihlette ház

Belle képzeletbeli apró otthona (szépség és a szörnyeteg) 

A nagyszerű belsőépítészet számtalan helyről inspirálja az embereket, így hát mi lehetne jobb módszer a kreatív énünk felszabadítására, mint az univerzum leginkább képzeletbeli vonalának való életbe helyezése?! Hat nagyon konkrét Disney-karaktert szem előtt tartva, az Angie’s List oldala és a NeoMam Studios marketing ügynökség együtt felkutatta azokat az építészeti különlegességeket, amelyek varázslatukat minimalista apró otthonok formájában mutatják be. 

A folyamat több órás kutatással kezdődött, a népszerű Disney-filmek megnézése és elemzése formájában, hogy jobban megértsék azokat az elemeket, amelyek minden karakter számára nélkülözhetetlenek a 300 négyzetláb (vagy annál kevesebb) lakóterületen. 


Külső felvétel Woody rusztikus mini otthonáról (Toy Story)

Woody seriff mini otthonának rusztikus belső tere (Toy Story)

Egyszóval Woody apró házát a legjobban rusztikusnak lehet nevetni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy esztétikailag unalmas. Belső része egy klasszikus kabinra hasonlít, fa deszka padlóval és fali díszítéssel, és persze az ikonikus hintaszékkel. A Woody felismerhető cowboy kalapja a falra felfüggesztett agancsokról lóg, és egy lenyűgöző agancscsillár is található, amely a helyiség középpontjában áll. A tűzhely, a nyitott polcok és a rusztikus szekrények kiegészítik a szándékosan egyszerű kialakítást.

Elsa hercegnő mini otthonának havas külseje (Frozen)

Noha ez az apró otthon nem lett olyan tágas, mint az Elsa képernyőn megjelenő otthona, azonban ez könnyen elengedheti volt a kompakt elegáns kialakítás érdekében. Elsa innovatív otthonában sok jeges zöld és kék árnyalat található, és a táblázott falak mellett szemet gyönyörködtető fehér hópehely alakú mennyezeti gerendák egészítik ki a jeges álom házikót. A könyvtár stílusú polc, létrával kiegészítve, sok tárolási és kiállítási helyet biztosít. És természetesen a türkiz kanapén az a ruha látható, amelyet Elsa viselt, miközben slágereit énekelte. 

Elsa hercegnő mini otthona belsejében nagyjából minden jeges kék árnyalatra festett

Az Elsa otthona kívülről szépen beépül a környező erdőkbe, és egy nagyszerű  kerettel is rendelkezik, amely hangsúlyozza a fagyos ablakok megjelenését, miközben a norvég táj igen hű a filmben uralkodó jeges stílushoz. 

Merida mini háza (Merida, a bátor)
Merida hercegnő mini otthonának kabinszerű külseje

Merida hercegnő otthonának valóban „bátornak” kell lennie, éppen ezért van ez a kis ház erős, sötét és merész elemekkel kiegészítve. Keményfa deszkák díszítik a falakat és a padlót, míg a kő hangsúlyozza a középkori stílusú központi kandallót és a munkaterületet. Egy kis karakter-személyre szabás látható a szüreti festményben is, amely Merida Angusát ábrázolja. Ennek a háznak a külső vázszerkezete a filmben látható skót építészeti elemekből származik, anélkül hogy feláldozná az egyszerűséget vagy a rusztikus vonzerejét.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Mulan képzeletbeli mini otthona keleti megjelenésű, sátorszerű külseje
Ázsiai ihletésű dekoráció Mulan elképzelt mini házában

Az ázsiai eredet Mulan otthonában számos tervezési elemet von össze. A külső rész hagyományos kínai sátor stílusú tetővel van ellátva, körbefedő fedélzettel, és kiemeli a japán stílusú paneleket. Belül a keleti téma folytatódik a kínai lámpás típusú világítótestekkel, padlópárnákkal és az ikonikus figurákkal, edényekkel és cseresznyevirágokkal díszített dekorációval.

Jack Skellington mini házának belseje sötét és “piszkos”

A gótika a legjobb leírás Jack Skellington, a Halloween város vezetője otthona számára. Apró házában kék és fekete díszítéssel jelenik meg hangulat, de még a szinte csupasz belső részben is megtalálható a kötelező karácsonyfa és a színes narancssárga Jack-o-lámpás tökfej. Az ultra-rusztikus IKEA padló és a gerendák tovább viszik a gondolatot ágakkal a kísérteties csecsebecsékkel.

Jack Skellington mini házának (Rémálom karácsony előtt) kísérteties külseje

Ha úgy találod, hogy teszel egy sétát az erdőben, Jack háza nem egy olyan hely, ahová el akarsz vándorolni, és pontosan ez a cél a romlott, látszólag összefonódott fa über-boszorkányos külsőjén. 

Belle mini háza (szépség és a szörnyeteg)

A sötéttől és az unalmastól a fényesig és vidámig végig visz minket minden hangulatán a mindenki által szeretett Belle, a Disney klasszikus szépségének és szörnyetegének az apró házikójában. A ház élénk belső tere megegyezik Belle kalandszellemével, a hatalmas központi kandallóval az intellektus iránti szenvedélyével. Lila szekrények, színes szőnyeg és szeszélyes kék-zöld kanapé életre kelti karakterét egy olyan helyben, amely tökéletesen rögzíti a képernyőn megjelenő varázslatos jelenlétet.

Belle elképzelt kis otthonának (A szépség és a szörnyeteg) hangulatos belső tere

A kő külseje nem olyan, mint a kastély, ahol Belle találkozik, és beleszeret a Szörnyetegbe. Ehelyett annak a háznak a megemlékezésére szolgál, amelyen Belle osztozik apjával, egyszerű, ám mégis tele a történelemmel.

forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close