Lakberendezés és stílus

22 négyzetméteres otthonos tajvani apartman, alaprajzzal

Az A Little Design építészeti stúdió a 2015-ben teljesített projektje során egy régi, mindössze 22 négyzetméteres és 3,3 méteres belmagasságú tajpeji apartmant újított fel és alakított át egy teljesen funkcionális, kényelmes otthonná.

A mozgalmas városban a magas lakásárak miatt az elmúlt évtizedben egyre inkább zsugorodnak a lakóterületek, legfőképpen a fiatal pályakezdők számára. Az apró, de mégis az összes alapvető életfunkciót tartalmazó lakóegységek kialakítása az ügyfelek igényeinek pontos elemezését és lehető legpraktikusabb elrendezést követeli. A rendelkezésre álló mozgástér és a helyiségek harmóniája és kényelme ugyanolyan fontos, mint a funkcionalitás, ha olyan lakhelyről van szó, ahol a lakók hosszú távra terveznek.

“Ehhez szükséges egy teljesen felszerelt fürdőszoba, egy kompakt konyha, rengeteg tárolóhely és egy helyiség, amely nappali és étkezőként funkcionál. Tajpejben az étkezőasztal szinte luxuscikknek számít, a kis apartmanok lakóinak többsége a kanapén ülve étkezik. És persze ne feledkezzünk meg a hálószobáról sem.” -mondták a tervezők.

Ahhoz, hogy a cég a lehető legtöbbet hozza ki az apró alapterületből, a szokásos zuhanyfülkét fürdőkáddal helyettesítették. Mivel Tajvanon a gáz nem vezethető be erkély nélküli házakba, és egy kis elektromos fűtőberendezés nem lenne képes elegendő forró vizet biztosítani a fürdőkád használatához, a WC elrendezését úgy alakították ki, hogy egy tárolós vízmelegítőnek és egy tükrös tolóajtónak is legyen helye, amely vizuálisan növeli a teret.

A beépített bútorokat, például a konyhaszekrényt, a szekrényeket és a polcokat mind a falhoz rögzítették, hogy teljes mértékben kihasználják a belmagasságot és hogy a teret a lehető legnyitottabbá tegyék. A ruhásszekrény a polc alatt helyezkedik el, mivel azt gyakrabban használják. A polcrendszer egy része kényelmesen elérhető a galériaszintről, a szekrény feletti része pedig egy ötletes létrával van ellátva. A galériaszintre helyezett dolgozósarokkal kiegészített hálószoba alacsony belmagassága nem teszi lehetővé a felállást, így a bútorokat ülő vagy fekvő helyzetben lehet csak használni.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az ablak mentén beépített tatami terület és szekrény kényelmes ülőhelyet biztosít az olvasáshoz, vagy egyéb tevékenységekhez és bőséges tárolófelületnek is helyet ad. A könnyű acél kapaszkodóval ellátott lépcsőfeljáró alatt két további rejtett szekrény található. A nappaliban a fal mentén lévő két faasztal használható helytakarékos bárasztalként, de hosszában elforgatva étkezőasztalként is funkcionál. A helyiség közepén lévő üres hely rugalmasan használható különböző funkciókra és így a kis lakás kevésbé kelti a szűkösség érzését.

A lakás bővelkedik a természetes fényben és jó szellőzéssel is rendelkezik. A formatervezés fő színei a tiszta fehér és a tölgy, amelyek vizuálisan még világosabbá és tágasabbá teszik a teret. A berendezések és bútorok függőleges, fal menti elhelyezése lehetővé teszi, hogy azok a szokásos tömörített méret helyett teljes nagyságúak legyenek.

Egy olyan túlnépesedő, forgalmas városban, mint Tajpej, ahol sokak számára korlátozott a rendelkezésre álló élettér, ez a projekt praktikus megoldást kínál a kényelmes életszínvonal fenntartására.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb