Lakberendezés és stílus

Háromgenerációs családi ház, mely közös tevékenységre ösztönzi a lakókat

A TAA DESIGN által tervezett Hoc Mon House projektjének helyszíne a vietnami Ho Si Minh-város külvárosában található. A ház egy három generációs családnak biztosít lakóhelyet. A házat úgy tervezték, hogy alkalmazkodjon a trópusi éghajlathoz és építészeti megoldások és az egyes lakóterek kialakításának révén szorosabbá tegye az lakók kapcsolatát egymással és a természettel.

A középponti lakótér ösztönzi a közös tevékenységeket. Ez a közös tér helyet biztosít számos tevékenység számára. “Van egy sarok, ahol a nagypapa teát szürcsöl, a konyha, ahol a nagymama szakácskodik, és ott van az udvar a játszó gyermekek számára.”– mondták a tervezők. A környező magánterületek közvetlenül kapcsolódnak ehhez a közös térhez. Ez a fajta stratégiai elrendezés nem csupán helyet ad a közösen töltött időhöz, de növeli a láthatóságot a ház minden részén, amely fontos tényezője a családi életnek.

A központi kert összhangba hozza a helyiségeket a természettel. A szerkezeti kialakítás során elkülönített életterek kellemes szellőzést tesznek lehetővé. Az egyes blokkokban lévő privát szobák fizikailag el van választva egymástól, folyosószerű hézagokat alkotva, a légkonvekció fokozása érdekében. Ugyanakkor az egyes helyiségek falai sok kisebb és nagyobb közös kültéri helyiséget hoznak létre a lejtős tető alatt. A központi udvar mellett a szobák mindegyike rendelkezik egy kis saját hátsó kerttel.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az elegendő szobák kialakításához az egyik épületblokk kétszintes, a tetőszerkezetből emelkedik ki. Ez a kialakítás egy földszintes ház megjelenésének érzetét kelti, összhangban a környező alacsony építésű házak kontextusával, és egyúttal különleges teret teremt a tetőn. Esztétikailag a modern épületblokkok kontrasztban állnak a régies megjelenésű kőtetővel.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close