„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Boltív 3000 egyedi 3D-nyomtatott kerámialappal burkolva

A Studio RAP egyesítette az algoritmikus tervezést és a 3D nyomtatást, hogy létrehozzon egy pár boltívet a Delft Blue porcelán segítségével a hollandiai PoortMeesters háznál.

A New Delft Blue névre keresztelt boltíveket a hágai székhelyű VY Architects által tervezett delfti lakópark közepén lévő udvari kert bejáratainak keretezésére tervezték. 3000 egyedi csempe felhasználásával készültek, amelyeket 3D-ben nyomtattak, és a Studio RAP által létrehozott algoritmus által meghatározott minta szerint rendeztek el.

A projekt nevét adó hagyományos Delft Blue porcelán színe alapján a csempézett portálokat úgy tervezték, hogy utaljanak a város történelmére és bemutatják a jelenlegi technológiai fejlődést. A betonlépcsőket borító boltívek mintáit úgy alakították ki, hogy a Delft Blue porcelán mintái alapján levélszerű formák legyenek. A Studio RAP összesen 3000 egyedi, 40 x 30 centiméter méretű egyedi csempét nyomtatott 3D-ben, és átlátszó kék mázzal színezte meg.

A Delft Blue porcelán jellege és mintái mellett a csempék formáját a 3D nyomtatás korlátai határozták meg. A stúdió szerint a 3D-s nyomtatás kapacitása lehetővé tette számukra, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon az összetett tervezés felett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Studio RAP azt reméli, hogy az átjárók élénkítik és fokozzák a lakossági fejlesztést, és a lakók is felkarolják.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb