„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

12 építészeti installáció a Sharjah Építészeti Triennálén

A második Sharjah Építészeti Triennálé a szűkösségből létrehozott építészetre összpontosított. Íme, 12 érdekes pavilon és installáció az eseményről.

A The Beauty of Permanence: An Architecture of Adaptability címet viselő triennálén 29 közreműködő vett részt, akik nagyrészt a globális déli szűkösség miatti újrahasználati és újrakisajátítási stratégiákra összpontosítottak.

A kurátora Tosin Oshinowo nigériai építész volt, aki egy közelmúltbeli interjújában elmagyarázta az esemény témáját. A hiány témáinak egyértelmű feltárása érdekében Oshinowo arra törekedett, hogy számos, teljes körű építészeti alkotás megrendelésével a lehető leginkább hozzáférhetővé tegye a rendezvényt.

Raw Threshold by Al Borde

A Raw Threshold lombkorona menedéket és árnyékot nyújt az Al Qasimia Iskolán belüli étteremnek, amely a Sharjah Építészeti Triennálé egyik fő helyszíne.

Az ecuadori Al Borde építészeti stúdió egykori távíróoszlopokból hozta létre a szerkezetet, amelyeket eltávolítottak és fémoszlopokkal helyettesítettek Sharjah nagy részén, mivel talált anyagokat akart felhasználni, és a fa nem széles körben elérhető az Egyesült Arab Emírségekben.

Concrete Tent by DAAR (Sandi Hilal és Alessandro Petti tervezésében)

Az 1970-es évek elhagyatott Al Madam Village központjában, a Sharjahtól keletre fekvő sivatagban, az idei Velencei Építészeti Biennálén Arany Oroszlán díjat nyert a palesztin és svéd DAAR Studio telepítette sátortelepítésének legújabb verziója. A sátor konkrét változata az állandó ideiglenesség paradoxonára kívánja felhívni a figyelmet.

Antropocén Múzeum 9.0 – Sardzsa régi vágóhídi túra a Barlangiroda által

A Cave Bureau kenyai stúdió egy még működő vágóhidat az Antropocén Múzeum kilencedik kiadásává alakított át. A múzeum látogatói az állatok által bejárt útvonalon haladnak – először belépnek a karámba, majd egy rámpán felfelé haladnak a vágóhídra és a feldolgozó helyiségekbe.

Jabal: 9 Ash Cleansing Temple, Yussef Agbo-Ola által

Az iskola egyik tantermében egy szövet, sátorszerű templom található, amelyet szentélynek szántak.

Yussef Agbo-Ola építész, a londoni Olaniyi Studio környezettervezője által tervezett szerkezet juta-, kender- és pamutfonalakból készült, amelyeket szövetté kötöttek. Ezeknek a szöveteknek a templomban való elhelyezése azt a célt szolgálja, hogy tükrözze az éghajlatváltozás hatását Sharjah biológiai sokféleségére.

Earth to Earth, Sumaya Dabbagh tervezésében

Ez a Sumaya Dabbagh építész által készített íves pavilon, amelyet „a föld kollektív emlékezetére hívott fel”, a Sharjah Építészeti Triennálé iskolai helyszíne mellett helyezkedik el, és napon sült sártéglákból készült.

A Művészeti Múzeum, Miriam Hillawi Abraham

A multidiszciplináris tervező Miriam Hillawi Abraham templomszerű homlokzatot készített himalájai sótömbökből, és egy egykori zöldségpiacon helyezte el, amely a Sharjah Építészeti Triennálé egyik fő helyszíne.

Az egyik korábbi üzlet előtt elhelyezkedő homlokzatot úgy tervezték meg, hogy hasonlítson az észak-etiópiai sziklába vájt Lalibela templomokhoz.

Óré ì Sé Àgbon, Bubu Ogisi általá

Az egykori piac egyik csarnokában a lagosi székhelyű szálművész és divattervező, Bubu Ogisi egy magával ragadó installációval járult hozzá, amelynek célja, hogy a látogatók a spiritualitás gondolatát vegyék figyelembe.

A teret rojtos textilpanelek és videoinstallációk zárják körül, a középső szálas borítású burkolat pedig a védőszellem tereként van kialakítva. A fahéjas padló felszabadítja az illatos kéreg illatát, miközben a látogatók átsétálnak rajta.

Thészeusz hajója, Tom Egoumenidész

A francia tervező, Tom Egoumenides célja a hagyományos tervezési gyakorlatok megkérdőjelezése volt azáltal, hogy eldobott menetes orsókból és menetes rudakból készített installációt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Thészeusz hajója névre keresztelt installáció a piac nagycsarnokában egy labirintusszerű szerkezetet alkot asztalokkal és székekkel, amelyeken a látogatók átsétálhatnak.

Limbo Accra, a Super Limbo által

Az elhagyott Sharjah Mall bevásárlóközpontban, amely az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb befejezetlen épülete, a ghánai Limbo Accra stúdió építészeti formákat hozott létre szabványos kezeletlen kalikópamutból.

A sok épülő épületet körülvevő szövetnek köszönhetően az installációk célja, hogy felhívják a figyelmet a bevásárlóközpont bizonytalan állapotára.

Play You Are in Sharjah, az 51-1 Arquitectos által

Az ívelt egykori piac mellé a perui stúdió 51-1 Arquitectos négy óriási zászlót helyezett el, amelyek a „play” szót írják, valamint a társasjátékokhoz használható asztalokat.

Mindegyik asztalt mozgatható lombkorona takarja, hogy az embereket arra ösztönözze, hogy töltsenek időt a környéken, amely nyüzsgő hely volt a piac bezárása előtt.

Time Transitions, a Rúina Architecture által

Szintén a piacon kívül található egy szövetborítású kilátó, amelyet a brazil Rúina Architecture stúdió tervezett. Célja, hogy helyreállítsa azt a kilátást az épület és a vízpart között, amely elveszett, amikor a visszanyert földre új piac épült.

Az épületek természetes szellőztetésére használt helyi hűtőtornyok értesülése egyben arra is utal, hogy a passzív hűtésű piacot klimatizáltra cserélték.

Tashkent Appropriating Modernism, Wael Al-Awar által

Wael Al-Awar építész egy sor félméretű, metszeti modellt készített Taskent modernista épületeinek triójáról, amelyek az iskola egyik osztálytermébe vannak beszorítva.

A kiállítás felhívja a figyelmet ezeknek az épületeknek a kiterjedt átalakítására, és megkérdőjelezi az eredeti állapotuk helyreállítására vonatkozó terveket.

Eta’Dan a Hive Earthtől

Szintén az iskola területén, a ghánai Hive Earth stúdió az Eta’Dan nevű döngölt földpavilonnal, ami lefordítva fantei sárfalat jelent.

A pavilon, amelyen ülni vagy felmászni, az Egyesült Arab Emírségekből származó földből készült, hogy színes rétegződést adjon.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb