„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

1000 Trees: több, mint 100 fát ülettek be a komplexum területére, innen kapta nevét

A 1000 Trees projekt egy vegyes felhasználású épületkomplexum, amelyet úgy terveztek, hogy úgy emelkedjen ki a sanghaji vízpartról, mint egy erdővel fedett hegység. Az elkészült első fázis – a terület nyugati fele – üzleteket, kávézókat, éttermeket, új köztereket és sétányokat tartalmaz, illetve a projektbe integrál egy meglévő parkot és egy örökségi épületet.

A 1000 Trees az északnyugat-sanghaji Putuo lakónegyedben található, ahol több mint 1,2 millió ember él, és a bevásárló övezetet e környék hasznos kiegészítőjeként tervezték, mindennapi üzletek és látogatói célpontok keverékével. Az épület alapja egy rugalmas, kilenc méteres raszter, amelyet elforgattak, hogy a teraszokról panorámás kilátás nyíljon a folyóra. Ezeket a kockaelemeket “pixeleknek” képzelték el, amelyek vizuálisan megtörik az épület léptékét, és megszakítják a környező toronyfal ismétlődését. A csúcson egy üveg átrium közvetíti a napfényt a kiskereskedelmi szintek szívébe.

A 15 hektáros terület a Suzhou Creek kanyarulatában található, északon a folyó, délen az M50 művészeti negyed, keleten pedig egy lakónegyed határolja. A projektet kivitelező Heatherwick Studio azt vizsgálta, hogyan lehetne ezt a korábban megközelíthetetlen, elhagyatott, (korábban ipari) területet megnyitni a város előtt. A tipikus torony és pódium helyett azt vizsgálták, hogyan lehetne a tájat a területre kiterjeszteni, és egy újfajta városi topográfiát létrehozni. A komplexum követi a telek tipológiáját, és szinte minden egység saját kültérrel és panorámával rendelkezik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ültetőkben cserjék, csüngő növények, lombhullató, örökzöld, gyümölcs- és virágzó fák biodiverz keveréke található, így a hegyoldalhoz hasonlóan az évszakokkal együtt változik a megjelenése. Amikor minden fázis befejeződik, több mint 1000 fa és több mint 200 000 egyedi növény lesz beültetve a területre, köztük kisebb cserjék, fűfélék, évelők, virágok és futónövények. Ez a természetközeli megközelítés minimálisra csökkenti a metszés és a karbantartás szükségességét, valamint ösztönzi a biológiai sokféleséget és a természetes változást.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb