„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Az MVRDV Solar Rock projektje a megújuló energia épített manifesztója

Az MVRDV építészeti cég legújabb projektje, amelyet a Taipower állami tulajdonú energiavállalat számára tervezett, mint “az energiatermelés eszköze”, kommunikálja Tajvan célját a zöld energiára való áttérésre. A projekt morfológiája és építészeti arculata teljes mértékben adatvezérelt, a napenergia-termelés leghatékonyabb módjának manifesztációja. Az irodákból, karbantartó műhelyből, raktárhelyiségekből és egy nyilvános galériából álló üzemeltetési létesítmény a vállalat törekvéseit vetíti előre a “szénmentes jövő” elérésére.

A Taichung melletti Changhua Coastal Industrial Parkban található “Solar Rock”, a fenntartható energiát hasznosító berendezések tárolására és karbantartására szolgáló létesítmény, melyet a napenergia-termelés maximalizálására terveztek. A kupolaszerű szerkezet növeli az épület napnak kitett területét, és a homlokzat mentén található redők sora úgy van beállítva, hogy maximalizálja a napelemek energiatermelő potenciálját. Az épület energetikai szempontból önellátó lenne, és mérlegelik a hálózatba táplálható többletenergia előállításának lehetőségét.

Az építészeti cég törekszik arra, hogy minden projektjük a lehető leg- fenntarthatóbb legyen. Ennek ellenére úgy gondolják, hogy a projektek nagy része túlmutathat azon, hogy önmagukban is fenntarthatóak legyenek. Az MVRDV alapító partnere, Winy Maas így nyilatkozott a Solar Rock projektről: “A felhasználó egy energetikai vállalat, ami lehetővé tette számunkra, hogy a szokásosnál többet tegyünk. A teljes homlokzatot fotovoltaikus elemekkel burkoltuk be, maximalizálva az energiamennyiséget, hogy az épület ne csak a saját felhasználása szempontjából legyen önfenntartó, hanem lehetővé tegye, hogy az épület az energiatermelés eszközévé váljon, és áramot exportáljon a hálózat többi részébe. Ez a panelek maximálisan hatékony elhelyezésével érhető el. Ennek eredményeképpen a tervezésünk teljesen adatvezérelt. Mindig szórakoztató látni az eredményeket, amikor az elemzés a tervezés meghatározó része lehet.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervezés középpontjában álló átriumban egy sor kijelzőt helyeznek majd el, amelyek a vállalat által termelt megújuló energiára vonatkozó adatokat szemlélteti. Az első emeleten egy galériás tér nyújt kilátást a karbantartó műhelyre, míg a legfelső emeleten további kiállítóterek lesznek kialakítva.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb