„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

EnergyFriendHomeHírekZöld hírek

100 nm-es új családiház építés bruttó 21 millió forintért – nem érdemes régi házat vásárolni….

Érdemes elgondolkodni, ha lakás vagy ház vásárlása előtt állunk, hogy egy régit házat, lakást vásárolunk meg és felújítjuk azt, vagy belevágunk egy új családiház építésbe.

Fontos tudni, hogy egy régi családiház olyan, mint egy régi autó, hiába cseréljük ki a fele alkatrészét, az még egy régi autó lesz, tehát a problémák előjönnek majd és soha nem mondhatjuk el, hogy ez a ház ilyen szuper, meg olyan szuper, mert magamnak csináltam. Ezt senki sem hiszi el nekünk, de ha el is hiszik, ezt az árban nem lehet nyomatékosan érvényesíteni. Arról nem beszélve, hogyha egy házat újítunk fel, akkor a főbb életfunkciókat nem lehet majd megváltoztatni, mivel a házat nem lehet elforgatni, nem lehet a tájolásán változtatni. Új családiház építés esetén minden helyiség akkora lesz és ott lesz, ahol mi szeretnénk.

Egy 100 m2-es családiház esetében, ha az épület a 80-90-es években épült, akkor számolni kell azzal, hogy ki kell cserélni az összes ablakot, bejárati ajtót, erkélyajtót. Komplett gépészetet kell váltanunk, valamint ez eredményezi az új burkolást a csövek elrejtése miatt. A gépészet alatt a 90-es években nem tettek csak 3-4 cm hőszigetelést, mely gyakorlatilag nem felel meg semmilyen követelménynek sem, a szigetelés után új aljzatbetont kell készíteni. Ez pedig magával rántja a beltéri ajtók cseréjét is, hiszen nem tudjuk majd kinyitni őket a megváltozott padlórétegrend miatt. Persze egy ekkora felújításnál már el kell gondolkodni azon, hogy a fürdőszobát is felújítsuk, mert a 20-30 évvel ezelőtti burkolatok, szaniterek nem divatosak.  Elképzelhető, hogy a tetőhöz is hozzá kell már nyúlni, ami komoly költséget emészthet fel.
De most jön még egy nagy költség a külső homlokzati szigetelés, melyet jó, ha legalább 15-20 cm vastagságúra tervezzük.

Ott tartunk, hogy megmaradt az alapozás és a falak, valamint a födém és tetőszerkezetünk. De még elképzelhető, hogy az padló vízszigetelés nem készült el a 80-as, 90-es években és az új épület tovább károsodik.

Egy 100 nm-es családi ház teljes felújítása 2012-es árszinten 12-15 millió forint közé tehető.

21 millió forintért már egy teljesen új családiházat lehet építeni, mely kiemelten energiatakarékos, a falakban és a mennyezetben 40 cm!!! hőszigetelés található.

Egy felújított ház mindig használt és régi ház lesz, egy új ház olyan mint egy új autó. Ha nulla kilométerrel vesszük meg, akkor tudjuk, mit mikor kell karbantartani, mire kell odafigyelni, de egy réginél bármikor bosszúságot okozhat egy- egy korábban ki nem cserélt munkarész miatt bekövetkező kár.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Keressen bennünket bizalommal, mi 21-22 millió forint összegért Magyarországon és Szlovákiában elkészítjük Önnek álmai otthonát. Az összeg tartalmazza a teljes kulcsrakész kivitelezést, a tervezést és az alapozást is. Önnek csak a bútorokat kell hoznia.

Telefonszám: 06-20/444-44-24

Ajánljuk figyelmébe a következő cikkünket, ahol összefoglalva megtalálható minden információ a családiház építéssel kapcsolatban.
kp.hu/hazepitesi-tudnivalok-a-z-ig/ Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb