„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Wabi-sabi filozófia vezérelte az akadálymentesített tengerparti otthon tervezését Ausztráliában

Az ausztrál Dane Taylor Design stúdió tervezte a Butterfly House projektet, egy akadálymentesített tengerparti otthont Új-Dél-Walesben, amelyet a japán esztétika inspirált.

A szklerózis multiplexszel élő tulajdonosának támogatására tervezett Austinmerben található ház egy sor hozzáférhető és adaptálható térből áll. Mindegyik meleg anyagpalettával, és a japán wabi-sabi filozófia szerint készült, amely a tökéletlenségeket és az idő múlásával bekövetkező változásokat ünnepli.

A Butterfly House két téglalap alakú, ferde tetővel fedett térfogaton terül el, amelyről az otthon a nevét kapta. Ezeket a köteteket egy folyosó és egy fedett terasz köti össze, amely körbeöleli a lakás széleit. A wabi-sabi filozófia mellett a projekt a japán dizájnból és a század közepi modernizmusból merített ihletet.

Ez vezetett a homlokzatokon látható kerethez és a faburkolatok patchworkjéhez, beleértve a rácsos paravánokat, az ausztrál fa vastagabb vágásaiból készült sávokat és a hagyományos japán Shou Sugi Ban égetett módszerrel elszenesített más részeket.

A házba egy téglával kirakott, vörös előtetővel védett ösvényen lehet bejutni. A két tömb között egy újrahasznosított keményfából készült ajtó ül, amely az előszobába vezet. Az előszobát nagyvonalú tetőablakok tarkítják, és a ház minden helyiségéhez, köztük két földszinti hálószobához, egy garázshoz és egy fürdőszobához vezet. Van egy falépcső is, amely az emeleti vendégszobába vezet. A folyosó végén található nyitott konyha, nappali és étkező térben rönkföldből épített kémény és ausztrál keményfa padlóburkolat található.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az újrahasznosított fából készült keretekkel ellátott tolóajtók és nagyméretű ablakok segítenek összekötni a lakótér és a kinti kert közötti kapcsolatot. Kerületét széles, fából készült, fából készült fedélzetek övezik, amelyekhez a hálószobákból és más földszinti helyiségekből további tolóajtókon keresztül lehet hozzáférni.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb