„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Wabi-Sabi által inspirált belső terek

Korábban már írtunk a japán eredetű wabi-sabi filozófiáról, mely lényege az egyszerűség és a tökéletlenség ünneplése. A napjainkban egyre növekvő népszerűségnek örvendő wabi- sabi normái szerint berendezett terek békét és kiegyensúlyozottságot sugároznak, és rusztikus esztétikájukkal mindenkit lenyűgöznek.

Ebben a cikkünkben négy, a japán stílus szerint berendezett otthon belső tereibe tekinthetsz be, és meríthetsz inspirációt, melyek a nyers fa, a rusztikus kő, befejezetlen beton, szövött szőnyegek és kézzel készített rattan elemeikkel tökéletesen bemutatják, hogy miről is szól valójában a wabi-sabi a lakberendezésben.

Masszív faoszlopok és gerendák dominálnak, szinte életre keltve gyönyörű hiányosságaikat a kérgük körül, ebben a wabi-sabi által ihletett apartmanban. A fatörzs-struktúrák egy erdőben való kellemes séta érzését teremtik meg. A szőnyegek frissességet visznek a helyiségbe, ellensúlyozva a természetes kompozíciót. A modernitás vonaláról a rendezett kortárs ülések és az elegáns dísz párnák kombinációja gondoskodik. A terek tagadhatatlan rusztikus megjelenése szinte árasztja magából a megnyugvás érzését.

A második otthonban a semleges árnyalatok tökéletesen olvadnak össze a köves falakkal, a szőtt szőnyegek és rusztikus párnák pedig vidámságot adnak a helyiségekhez. A nappaliban a buddhista mellszobrok fenséges megjelenése koronázza meg a helyiség vibráló frissességét. Még ha nem is hiszel az ilyesmiben, be kell vallanod, hogy ez az otthon csak úgy sugárzik az energiától, és mindez a wabi-sabi elemek tökéletes egyensúlyának köszönhető.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Harmadik modern otthonunk egy intim, mégis utilitárius lakás, amelyet a brutalizmus és a wabi-sabi filozófiája ihletett. Az éles vonalak helyett az ívelt formák dominálnak minden helyiségben, ami teljes egészében megváltoztatja a szögletes alakú szobák dinamikáját.

Utolsó állomásunk természetes földárnyalatokkal teli belső terei vissza visznek miket a gyökereinkhez. Az új és a hagyományos elemek keveréke a minimalizmust, a wabi-Sabit és egyes etnikai stílusokat keveri össze békés harmóniában. Minden szobának meg van az egyszerű geometriája. A falak, a mennyezet, az ajtók, a padló és a bútorok ugyanabból a színpalettából állnak, így az pihentető a szemnek. A Wabi-sabi esszencia szintén megtalálható a hálószoba falain. A puha, semleges helyiségekkel ellentétben a fürdőszoba fekete színű. Az utolsó képeken a gyerekszoba látható, ahol kissé több színt használtak a tervezők.

Forrás: www.home-designing.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb