„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Víz nélküli mosógépet fejlesztettek ki

Csaknem teljesen víz nélkül is működő mosógépet fejlesztettek ki Nagy-Britanniában: mindössze egyetlen pohárnyit használ el mosási ciklusonként.

Energiafogyasztása is minimális, a hagyományos mosógépekének mindössze két százaléka; vízfogyasztása is ehhez hasonló a mostani mosógépekéhez képest.

A Leedsi Egyetemen kifejlesztett gép titka: mikrocsipekkel apró műanyag lapocskák használatával távolítja el a koszt, a foltokat a ruhákból, szövetekből.

Mivel a ruhák szinte teljesen szárazon tisztulnak meg, nem kell szárítási programot használni a mosás után és persze nem kell energiát pazarolni a tetemes mennyiségű víz melegítésére.

A jelenlegi mosógépek átlagosan 35 liter vizet használnak el minden kilogramm ruha megtisztításához.

A brit háztartások átlagosan csaknem 21 liter vizet fogyasztanak naponta mosáshoz, teljes vízfogyasztásuk 13 százalékát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A gép kifejlesztője, a Xeros Ltd. azt ígéri, hogy az új mosógépnemzedék nem lesz sokkal drágább a jelenleginél és már jövőre megjelenik az üzletekben.

A tíz százalék vízre csak megnedvesítés végett van szükség. A több száz apró polimergolyó polarizált molekulái vonzzák a koszt, és a polimerláncok kissé szétválva magukba szívják a szennyeződéseket.

Hatalmas forradalmat hozhat ez a száraz mosógép, mivel nemcsak irdatlan mennyiségű vizet spórol meg, de cenrtifugázásra és szárításra sincs szükség, ezért elképesztően energiatakarékos is. Egyelőre a prototípus készült el, ezt kell még tovább tökéletesíteni, és a tervek szerint talán jövőre már a boltokba is kerülhet a csodamosógép.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb